Sahnede yorum var

Güncelleme Tarihi:

Sahnede yorum var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:41

Valiliğin yasakladığı, İdari Mahkeme’nin ise yasağa ‘Dur’ dediği Grup Yorum bugün Bakırköy’de sahnede. Yorum üyesi İnan Altın, “30 yıllık tarihimizden şölen hazırladık. Bir milyon kişi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GRUP Yorum, İstanbul konserinin ‘infial yaratabileceği’ gerekçesiyle yasaklanmasının ardından başlattığı hukuk savaşını kazandı. Valiliğin ‘yasak’ kararına İstanbul 4’üncü İdare Mahkemesi “Dur” deyince, Grup Yorum üyeleri konser hazırlıklarına başladı. Grup, bugün Bakırköy Halk Pazarı’nda halkın karşısına çıkacak. Yorum üyesi İnan Altın, şunları söyledi: “Mahkeme kararı Valiliğe tebliğ edildi. Konser kesin olarak serbest. 30 yıl konserleri kapsamında 4’üncü konseri 5 Temmuz’da, Ankara Sıhhıye Meydanı’nda yapacaktık. Ancak Valilik ‘bazı kesimlerce tepki toplayabileceği’ gerekçesiyle yasakladı. Bu konser için de mahkemeye başvurduk. Pazartesi ya da salı günü karar çıkmasını bekliyoruz. 5’inci konserimizi ise 11 Temmuz’da Dersim’de vereceğiz.”

Haberin Devamı


‘SON YILLARDA YASAK YOKTU’


“Geçmişte yasaklanan konserlerimiz oldu, ancak son birkaç yıldır konserlerimize yönelik doğrudan bir yasaklama yoktu. 2 ay önce Bakırköy’de Bağımsız Türkiye konseri ile yasaklama başladı” diyen Altın, bugünkü konser içinse şunları söyledi:


‘ÇOK ÇOK ÖZEL SÜRPRİZ’


“30 yıllık tarihimizden şölen hazırladık. Bir milyon kişinin katılmasını bekliyoruz. Büyük bir senfoni orkestrası eşlik edecek. Sahnede yaklaşık 150 kişi olacak. Dans gösterileri olacak. Grup Yorum’un eski üyeleri de aramızda olacak. Ayrıca çok çok özel ve güzel bir süprizimiz de olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!