Sahnede Brezilya Kültür Bakanı

Güncelleme Tarihi:

Sahnede Brezilya Kültür Bakanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2006 17:10

13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, Brezilya Kültür Bakanı Gilberto Gil’i ağırlıyor…Brezilya müziğinin önde gelen temsilcilerinden biri olan şarkıcı, besteci ve gitarist Gilberto Gil, 6 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde cazseverlerle buluşacak…Konser saat 21:00'de başlıyor.

Haberin Devamı

Konserde Gilberto Gil’e; Sergio Chiavazzoli (gitar), Arthur Maia (basgitar), Jorge Gomes (davul), Claudio Andrade (tuşlu çalgılar), Gustavo di Dalva (vurmalı çalgılar) ve Bem Gil (gitar) eşlik edecek.

Giberto Gil, müziği ile olduğu kadar politik kimliğiyle de tanınıyor :  Son on beş yıldır politikayla da ilgilenen şarkıcı, besteci ve gitarist olan Gilberto Gil, 2002’den beri Brezilya Kültür Bakanı olarak müzik ve siyaseti bir arada yürütüyor.

Müzik adamı olarak şarkıcı, besteci ve gitarist kimliğiyle Gilberto Gil, 1960’larda bossa-nova’dan sonra gelen en önemli müzik hareketi olan Tropicalia’yı başlatan isimler arasında yer alıyor. Tropicalia, sözlerindeki derin politik eleştiriler yüzünden büyük tepki topladı ve dönemin baskıcı rejimi tarafından yasaklandı. Hapis ile cezalandırılan Gilberto Gil çareyi Brezilya’dan ayrılarak İngiltere’ye gitmekte buldu. İngiltere’de müzik hayatına devam eden Gil, "Nightingale" (1978) ve “Realce” (1979) albümleriyle müzik dünyasında kendine özel bir yer edindi.

Haberin Devamı

40 yıllık müzik kariyerinde 12 kez altın, 5 kez de platin albüm ödüllerini kazanan Gilberto Gil, 7 kere de Grammy Ödülü’ne layık görüldü.  En son geçtiğimiz sene “Eletracustico” albümü ile “En İyi Dünya Müziği” Grammy Ödülü’nü kazandı.

13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ndeki konserlerin biletleri; Biletix satış noktaları, BİLETİX çağrı merkezi (0 216 556 98 00), www.biletix.com, www.garanti.com.tr, Alo Garanti 444 0 333 ile Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi gişelerinde saat 11.00 – 18.00 arası ve konser günleri ise saat 20.30’a kadar satın alınabilir.

Ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/caz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!