Sahnede 11 saat

Güncelleme Tarihi:

Sahnede 11 saat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Rock yıldızı Haluk Levent, sahnede 10 saat 55 dakika aralıksız şarkı söyleyip Guinness'lik rekora imza attı.

Türk Rock müziği sanatçısı Haluk Levent, sahnede 10 saat 55 dakika şarkı söyleyerek hem dünya rekoru kırdı hem de Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday oldu. Rekor konserin kaydı Londra'ya gönderilerek incelenecek. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gençlere verdiği konsere saat 13.05'te başlayan Haluk Levent, saat 24.00'e kadar sahneden inmeyerek daha önce İskoçya'da bir grubun 7 saat ile elinde bulundurduğu rekoru kırdı. Konser boyunca 139 şarkı söyleyen Haluk Levent'in rekoru Beyoğlu 9. Noteri Feryal Alkan tarafından onaylandı. Sanatçı'nın Guinness'e girebilmek için uyması gereken kuralları ise merkezi Londra'da bulunan örgütün Türkiye temsilcisi Dr. Orhan Kural takip etti. Baştan sona videoya alınan konserde Haluk Levent aynı şarkıyı ikinci kez 4 saat ara geçmeden okumadı, iki dakikadan kısa süren şarkı söylemedi ve şarkılar arasında 30 saniyeden fazla ara vermedi. Konsere çıkmadan önce doktor raporu alan sanatçı, yemek ve tuvalet gereksinimlerini de bu 30 saniyelik aralarda giderdi.

Orman yangınlarına dur demek amacıyla düzenlenen konsere katılan Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, yanan her sahaya ağaç dikildiğini belirterek ‘‘26 Ekim'de göreceğiz, o sahaların hepsi ağaçlanmış olacak. Arazi mafyasına izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Haluk Levent'i hayranları yalnız bırakmadı

Orman yangınlarını protesto amacıyla düzenlenen konserde bir dünya rekoruna imza koyan Haluk Levent'in, en büyük destekçisi ise genç hayranlarıydı. Haluk Levent,şarkılarını söylerken, hayranları da ona alkışlarıyla eşlik etti.

Konseri izleyen Beyoğlu 9. Noteri Feryal Alkan, kurallara uygun olarak 10 saat 55 dakika sürdüğünü saptayıp onayladı.

Sahnede kaldığı süre içinde 139 şarkı söyleyen Haluk Levent, ayakta durmaktan yorulunca, sandalyeye oturup konseri sürdürdü.

Yemek molası vermedi

Sanatçı rekor denemesi sırasında karnını doyurmak, su içmek ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını şarkı aralarındaki 30'ar saniyelik zaman dilimlerinde karşıladı. Kuliste birkaç kaşık yemek yiyen Haluk Levent, hemen sahneye koştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!