Şahin'den sonra alacaklıları da Şahin'in peşinde

Güncelleme Tarihi:

Şahinden sonra alacaklıları da Şahinin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 17:29

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in ifadesinde adı geçen ve dolandırıcılıktan Tunceli'de hapis yattığı ortaya çıkan Serpil Kocadöli'nin alacaklıları, ortadan kaybolan kadının peşine düştü.

Erzincan ve Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde dolandırdığı kişiler tarafından her yerde aranan Kocadöli'nin başka bazı kentlerde de alacaklıları tarafından icraya verildiği belirlendi.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadesinde ‘Matit Sarsanyan’ olarak adı geçen Serpil Kocadöli, her yerde aranıyor. 1995 yılında Tunceli'de dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis yatan ve kendisini gittiği her yerde ‘Ermeni Matit Sarsanyan’ olarak tanıtan Kocadöli'nin Ankara, Erzincan, Pülümür, Diyarbakır, Elazığ, Siirt, Mardin gibi kentlerde de iş yaptığı kişileri dolandırdığı ileri sürüldü. Kocadöli'nin Pülümür'deki iki maden ocağını borçlarına karşılık devrettiği Erzincanlı işadamı Osman Oktay, alacaklarını tahsil etmek için kendisini Ermeni olarak tanıtan Kocadöli'yi aradığını söyledi.

Erzincan'da akaryakıt istasyonu işlettiğini söyleyen Oktay, şunları anlattı:
“Serpil hanım bana Ermeni ve adının Matilda olduğunu söyledi. Maden ocaklarında kullandığı iş makinaları için sürekli akaryakıt alıyordu. Borçlarını ödeyemedi ve bu nedenle iki maden sahasını bana devretti. Hala kendisinden 500 bin TL alacağım var, ama kendisine ulaşamıyorum. En son Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde maden ocağı açtığını duydum. Benim gibi birçok işadamı ve vatandaşın bu kadından alacağı olduğunu biliyorum” dedi.

Pülümür'de kaçak maden ocağı işlettiği gerekçesiyle kaymakamlığın Serpil Kocadöli'ne 23 bin YTL para cezası uyguladığı ancak, bu paranın da tahsil edilemediği öğrenildi. Pülümür Belediyesi'nin de ruhsatsız olarak kazı yaptığı gerekçesiyle Serpil Kocadöli'nin ocağını kapattığı belirlendi. Kocadöli'nin çıkardığı tonlarca kram madeninin alacaklarının haciz koyması üzerine bir alanda tutulduğu kaydedildi. Serpil Kocadöli'nin Erzincan ve Pülümür'deki noterlere düzenlediği taahhütnamelerde, Serpil M. Kocadölü, ve Serpil Kocadöli adlarını kullandığı belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!