Şahin Tepesi nerede? Şahin Tepesi hangi şehirde?

Güncelleme Tarihi:

Şahin Tepesi nerede  Şahin Tepesi hangi şehirde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 11:48

Bir dizi projesinin ardından gündeme gelen ve pek çok kişinin ilgisini çeken Şahin Tepesi, uzun yıllar boyu gözetleme amacı ile kullanılmış, günümüzde ise turistlerin uğrak noktası olarak dikkat çekiyor. Peki, Şahin Tepesi nerede?

Haberin Devamı

Karadeniz Bölgesi şehirlerinden Sinop'un sınırları içerisinde yer alan Şahin Tepesi, her yıl şehri kuş bakışı görmek isteyen binlerce yerli ve yabancı turistini akınına uğruyor. Tarih içerisinde tepe, şehre hâkim bir konumda yer aldığından ötürü gözetleme tepesi olarak kullanılmış, daha sonraları yangın gözetleme alanı olarak kullanılmıştır. Şahin Tepesi günümüzde ise dış güçlerin himayesinden çıkarılmış, Türk bayraklarının dalgalandığı bir yer haline gelmiş.

SİNOP'UN KONUMU

Anadolu 'nun kuzey yönde uç noktası olan İnceburun'a doğu yönün'de bağlanan Boztepe Burnu berzahında bir kale-şehir olarak kurulmuş ve tarih boyunca doğu yönde gelişmiştir. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehir bir liman kenti özelliği taşır. Berzahın kuzey doğusundaki dış liman fırtınalara açık olduğu ve denizcilik bakımından kullanışlı sayılmadığı halde, Antikçağ 'da daha çok bu limanın kullanıldığı bilinir. Zamanla kum dolan ve kullanılamaz hale gelen bu limanı berzanın güney-doğusundaki iç limana aynı dönemde bir kanal bağlardı. Bu kanal, Selçuklular döneminde kapatılmıştır.

Haberin Devamı

SİNOP'UN TARİHİ

Sinop tarihi açıdan önemli bir yerdir. Antik çağdan beri parlak ve yoğun bir ticari ve kültürel yaşantıya sahip olan Sinop, bu niteliğini Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı yönetimlerinde de sürdürmüş, ayrıca kale ve tersanesi ile bölgenin en önemli askeri üslerinden biri olmuştur. Bu durumunu Sinop Baskını'ndan sonra kaybetmeye başlayan kent, sur dışına güneydoğu yönde azınlık yerleşmeleri ile batıya doğru ise yönetim ve eğitim gibi kamu hizmetleri yerleşmesiyle çıkmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!