Sahil kasabası kana bulandı: 8 ölü

Güncelleme Tarihi:

Sahil kasabası kana bulandı: 8 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 09:25

ABD’nin California eyaletinin güneyindeki Seal Beach kentinde, bir kuaförü basan silahlı saldırgan, sekiz kişiyi öldürürken, bir kişiyi de ağır yaraladı.

Haberin Devamı

Olayın ardından aracına binerek olay yerinden uzaklaşan saldırgan, yaklaşık bir kilometre sonra polis tarafından durduruldu. Saldırganın, direniş göstermeden polise teslim olduğu belirtildi.

 

KASABA SAKİNLERİ ŞOK GEÇİRDİ / FOTO GALERİ

 

KUAFÖRDE DEHŞET / WEB TV

 

Polis, incelediği otomobilde çeşitli silahlar bulurken, yerel bir televizyon saldırganın tutuklandığı esnada üzerinde çelik yelek olduğunu ifade etti. Yetkililer, saldırıyı düzenleyen kişinin 42 yaşındaki Scott Dekraai olduğunu açıkladı.

 

Haberin Devamı

Çavuş Steve Bowles, "Dekraai'nin eski eşinin kuaförde çalıştığını öğrendiklerini ve saldırının bununla bir ilgisi olduğuna inandıklarını" ifade etti. Bowles ayrıca, sakin bir kumsal kenti olan Seal Beach’de, en son cinayet vakasının dört yıl önce yaşandığına dikkat çekti.

 

Polis, saldırı esnasında altı kişinin olay yerinde öldüğünü, ağır yaralanan iki kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

 

KENDİLERİ ODAYA KİLİTLEDİLER

Sahil kasabası kana bulandı: 8 ölü
Dekraai, olay yerinden böyle götürüldü.

Cesetlerin kuaför salonunun zemininde etrafa yığılmış halde bulunduğunu söyleyen Bowles, kaçmaya çalıştığını düşündükleri bir kişinin de bu esnada vurulduğunu ve yaralı olarak kuaförün girişinde yatarken fark edildiğini söyledi. Saldırının, kuaförün oldukça yoğun olduğu bir saatte gerçekleştirildiği belirtilirken, Dekraai'nin kullandığı silahın ne olduğu belirtilmedi.

 

Kuaför salonunda çalışan ve izin günü olduğu için saldırıdan kurtulan Lorainne Bruielle, Dekraai'nin kuafördeki bir diğer çalışanın kocası olduğunu belirtti. Long Beach Press-Telegram adlı yerel gazeteye konuşan Bruielle, saldırı esnasında iki ayrı odaya kendilerini kilitleyen iki çalışanın hayatta kalmayı başardığını söyledi.

Haberin Devamı

 

Saldırı, sadece 25 bin kişinin yaşadığı kasabayı şoke ederken, Bowles, “Dekraai'nin kendilerine hiç direniş göstermediğini ve aracında çok sayıda silah bulundurduğunu itiraf ettiğini” söyledi.

 

ÇOCUK KAVGASI CİNNET GETİRDİ

Polis, saldırının ardından Dekraai’nin evine giderek fotoğraflarını aldı ve komşularına kimlik tespiti yaptırdı. Komşuları, son derece arkadaş canlısı olan Dekraai’nin böyle bir saldırıyı düzenlemiş olduğunu öğrenince şok geçirdi.

 

Komşuları, Dekraai’nin 7 veya 8 yaşındaki çocuğuna çok düşkün olduğunu ve kuaförde çalışan eski eşiyle çocuklarının velayet hakkı için kavgalı olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!