Şahidi Erdoğan olacak

Güncelleme Tarihi:

Şahidi Erdoğan olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül’ün, önce kayınpederinin hastalığı ve daha sonra da cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan düğünü sonunda 14 Ekim’de yapılacak.

Mehmet Sarımermer’le evlenecek Kübra Gül’ün nikáh şahitliğini Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı kesinleşti. Diğer şahitlerin kim olacağı ise henüz belli değil. Düğünün renkleri davetiyedeki gibi beyaz ve gümüş olacak. Düğüne 4 bin 500 kişi katılacak. Nikáhtan sonra akşam Kanlıca’daki Adile Sultan Sarayı’nda 500 kişiye Borsa’dan yemek verilecek. Ekonomik bir düğün yapmak isteyen Hayrünnisa Hanım, masa ve sandalye süslemesi için 15 şirketle görüşüp, Mywedding ile anlaştı. Düğün organizasyonun bütününü ise Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının da düğününü düzenleyen reklamcısı Erol Olçak’ın şirketi Alter üstlendi. Kübra Gül’ün gelinliği ise Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde hazırlandı. Hayrünnisa Gül’ün isteği üzerine İstanbul Gösteri Merkezi’nin sahnesi nikah töreni için özel olarak Devlet Opera ve Balesi’nin sahne tasarımcıları tarafından tasarlanacak.

İKİ BAYRAM ARASI

Bayramın üçüncü gününe denk gelen düğün için "İki bayram arası düğün olmaz" inanışı gündeme geldi. İlahiyatçılar bunun dinen bir sakıncası olmadığını söylüyor. İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman, "Ramazan Bayramı’nın birinci gününden Kurban Bayramı’nın birinci gününe kadar iki bayram arasıdır. İki bayram arası nikáh olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!