Şah Fırat savaşı

Güncelleme Tarihi:

Şah Fırat savaşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 01:03

TBMM’ye Şah Fırat Operasyonu’yla ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bugün maalesef yeni bir Türkiye, bakan da sıvışma bakanıdır. Bu zihniyet sıvışan bir zihniyettir. Bugün Türk toprağını terk etmiş bir bakan olarak bunu Parlamento’da savunuyor” diyerek tepki gösterdi. Bakan Yılmaz ise “Türk milletinin hakkını hukukunu koruduk” dedi.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN Şah Saygı Karakolu’nun Şah Fırat Operasyonu’yla Türkiye sınırına taşınması Meclis Genel Kurulu’nda sert tartışmalara neden oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın operasyonla ilgili bilgi vermesinin ardından muhalefet sözcülerinin tepkileriyle operasyon tartışması yaşandı. Muhalefet genel bilgi verme yerine, Başbakan’ın da katılacağı bir oturumla toprak kaybı iddiasını da içeren genel görüşme açılmasını talep etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bakan’ın sunumunun ardından, “Yeni Türkiye’nin sıvışma bakanının gündem dışı yaptığı konuşma... Bugün maalesef yeni bir Türkiye, bakan da sıvışma bakanıdır. Kendisinin bu başarılı sıvışmadan dolayı gerçekten ödüllendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu zihniyet sıvışan bir zihniyettir. Bugün Türk toprağını terk etmiş bir bakan olarak bunu Parlamento’da savunuyor. Gördük ki PKK ile birlikte hareket etmişler” dedi. 21 Ağustos 2014 tarihli “Süleyman Şah IŞİD’e veriliyor” başlıklı haberleri gösteren Vural, “Siz bugün o milletin içindeki imanı geri çektiniz, asıl kahreden odur” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un “Tükürün milleti alçakça vuran darbelere/ Tükürün onlara alkış tutan kahpelere/ Tükürün Ehli Salib’in o hayasız yüzüne/ Tükürün onların asla güvenilmez sözüne” dizelerini okudu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de operasyonun IŞİD’le pazarlığın sonucu olduğunu savunarak, “Türk tarihinin en büyük lekesidir bu. Bunu burada bir kahramanlık, övünç gibi anlatıyorsunuz. Bu milletin alnına bir leke sürülmüştür. Bu lekeyi siz sürdünüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ATATÜRK’Ü MÜ KASTETTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise muhalefete, “Masa başında Musul’u, Kerkük’ü verenlerin kalkıp bu kürsüde konuşmaya hakkı yoktur. Masa başında Musul’u verdiniz, Kerkük’ü verdiniz, Süleymaniye’yi verdiniz, kalkıp şimdi ‘Türkiye Cumhuriyeti toprak kaybediliyor’ demeye hakkınız yok” diye seslendi. CHP’li Hamzaçebi, “Sizin zihniyetinizin Cumhuriyet’le Atatürk’le bir anlaşmazlığı var” derken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Zannımca 2’nci Başkanımız İsmet İnönü’yü veya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kastetti” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

YAPTIĞIMIZ DOĞRUDUR

Bakan Yılmaz ise “Hükümet Mehmetçik’in canını korumuştur, Türk milletinin onurunu korumuştur, Türk milletinin hak ve hukukunu korumuştur. Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlenme ifşa edildiğinde ‘Mehmetçik kanı üzerine siyaset yapmayın, tabutların gelmesini istemiyoruz’ diyenler, şimdi kalkıp da IŞİD tehdidinin ne hale geldiğini gördükten sonra da bir Mehmetçik kan verseydi o zaman, ‘Dört bir tarafı IŞİD’le çevrili, Musul’da olduğu gibi niye boşaltmadınız’ demeyecek miydiniz? Yaptığımız doğrudur, biz Mehmetçik’i koruduk. Bayrağımız da Suriye sınırları içinde Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu yerde dalgalanıyor” dedi. ‘Bunun milli bir dava olduğunu’ da belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Her türlü risk içeren bölgede çatışma dahi olmaksızın bu operasyonun gerekleşmesi, TSK’nın caydırıcılık gücünü ve harbe hazırlık seviyesini göstermektedir. ‘Mehmetçik rehin’ diye daha önce açıklama yapanlara bugün Mehmetçiğimizin rehin olmadığı gösterilmiştir.”
Meclis’te dün muhalefetin değerlendirmeleri ise şöyle oldu:

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ YOKTU

Nazmi Gür (HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı): Bu operasyon yaparken başta Kobani kantonu yetkilileri olmak üzere PYD ve YPG yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Olması gereken de buydu. Çünkü Türkiye’nin bu kadar zırhlı aracı ve personeli 30-40 kilometreden öteye götürme gücü yoktu. YPG Kobani Komutanlığı’nca bu konuda yapılan açıklama vardır. Bu ortak bir operasyon elbette ki.

KARA BİR LEKE

Faruk Loğoğlu (CHP Adana Milletvekili):
İlk defa askerimizin eliyle bir vatan toprağının parçası, muhatabı belirsiz kişilere teslim edilmiştir. Bunu Türk milleti asla ve asla affetmeyecektir. Bugün hükümet, ülkesini, bayrağını, vatanını koruyamayan bir hükümettir. Bunu Musul olayında gördük, Mavi Marmara olayında gördük. Oradaki askerlerimiz de herhalde buna hazırdılar. Ama AKP’nin fıtratında vatan için can vermek yok anlaşılan. Bu milletin alnına sürülmüş kara bir lekedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!