SaÄŸlık taramasında olumsuz sonuç

Güncelleme Tarihi:

Sağlık taramasında olumsuz sonuç
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 04, 2004 10:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce kentteki 69 ilköğretim okulunda sağlık taramasından geçirilen 11 bin 675 öğrenciden 1482'sinde, üst solunum yolu enfeksiyonu görüldü.

Haberin Devamı

Sağlık taraması süresince öğrencilere tam fizik muayenesi yapıldı. Öğrencilerin göz, kulak muayenelerinin yanı sıra boy, kilo, tansiyon ölçümleri ve kan tahlilleri de değerlendirildi. 
Taramada, 2 bin 266 hasta öğrenciye ücretsiz ilaç verilirken, 801 öğrenci de uzman doktora sevk edildi.
  Â

Sağlık taraması sırasında 1482 öğrencide, faranjit, tonsilit ve otit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu saptandı. Ayrıca 932 öğrencide görme kusuru tespit edilirken, 357 öğrencininde kansız olduğu anlaşıldı.
  Â

SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Müdürü Hasan Hüseyin Eker, tarama sonuçlarını deÄŸerlendirirken, okul gibi toplu yaÅŸamın olduÄŸu ortamlarda solunum yoluyla bulaÅŸan hastalıklara sık rastlandığını vurguladı.Â
  Â

Eker, bu tür hastalıklara karşı korunmada beslenme ve kişisel hijyenin önemli olduğunu ifade ederek, çocukların eğitim gördükleri ortamın da temiz ve sağlıklı olması gerektiğini anlattı. Görme kusurunun öğrencilerin okulda başarısız olmalarına neden olduğuna da dikkati çeken Eker, erken teşhisin önemine işaret etti. 
     
  ''KANSIZLIK ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU''    
     
Eker, tarama sırasında sıklıkla görülen kansızlığa da değinerek,  ''Kansızlık, özellikle çocukluk döneminde çok önemli bir sağlık sorunudur. Bu dönemdeki kansızlık, çocukların derslerde başarısız olmasına neden olabilir. Ayrıca gelişim geriliği, iştahsızlık, halsizlik, hastalıklara karşı direncin düşmesi gibi birçok belirtilereneden olan sonuçlar doğrulabilir'' dedi.
  Â

Haberin Devamı

Bu nedenle çocukların beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirtenHasan Hüseyin Eker, şunları kaydetti:  ''Çocuklar okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapmalıdır. Beslenme çantaları titizlikle hazırlanmalı. Beslenmelerinde, et, süt ve süt ürünleri ile yumurta gibi proteinden zengin gıdalara ağırlık verilmeli. Çocuğa verilen cips, gofret, çikolata gibi iştahlarını kapatan yiyeceklerin miktarı da azaltılmalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!