Sağlığına kavuştu, ilk işi simit yemek oldu

Güncelleme Tarihi:

Sağlığına kavuştu, ilk işi simit yemek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2009 13:25

BALIKESİR'de yaşayan ve yakalandığı hastalık nedeniyle 23 yıldır katı gıda yiyemeyen 56 yaşındaki Kadriye Meral'in, ameliyat olup iyileştikten sonra ilk işi simit yemek oldu.

Meral, “Allah kimseye dert verip derman aratmasın. İnsanların ellerinde simit görüp özeniyordum, yiyemediğim için de üzülüyordum. Muradıma erdim” dedi.

Balıkesir’e bağlı Ovacık Köyü’nde yaşamını sürdüren bir çocuk annesi Kadriye Meral'in hastalığı, 23 yıl önce başladı. Avine misafirliğe gelen ailesini en iyi şekilde ağırlamak isteyen Kadriye Meral, o gün kendisinin de çok sevdiği fırında kuzu yahni yemeği yaptığını, sevdikleriyle sofraya oturduklarını, ilk lokmasını aldığını ancak yutamadığını belirterek, “Tekrar tekrar yutkundum. Ancak lokma boğazımdan geçmedi. Su içtim, bir sürü şey denedim. Sonunda vazgeçtim” dedi.

O andan sonra yaşadığı her günün kendisi için adeta bir işkence olduğunu kaydeden Kadriye Meral ekmek, et, balık, kurabiye, erik, elma, ayva ve benzeri kuru gıdaları yiyemediğini belirtti. Ovacık Köyü’nden Balıkesir’e her gelişinde insanların çay bahçesinde, kafeteryada hatta yürürken bile yediği susamlı, çıtır çıtır, mis gibi kokan simite özendiğini kaydeden Meral, çok sayıda doktora gittiğini, ancak Balıkesir Devlet Hastanesi’ne gelene kadar derdine çare bulamadığını anlattı.

BİR AMELİYAT HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları ve Gastroentereloji Uzmanı Dr. Hakan Akın hastaya, Plummer Vinson (Demir eksikliğine bağlı yutma güçlüğü) tanısı koydu. Yemek borusunun üst bölümündeki darlığı genişletmek için diletasyon operasyonu uyguladı. Kadriye Meral 23 yıl sonra yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Dr. Hakan Akın, Balıkesir’de kansızlığa bağlı bu tür vakalarla çok karşılaşıldığını belirterek, şöyle konuştu:
“Kadınlarda kansızlık sık gördüğümüz bir durumdur. Uzun süre tedavi edilmezse yemek borusunun üst kısmında daralma ile birlikte hayat kalitesinde ciddi düşmelere neden oluyor. Bu hastalığın tedavisi kolaydır. Balıkesir Devlet Hastanesin’e gelip bizden yardım alabilirler.”

YILLARCA SİMİT YİYENLERE İMRENMİŞ

Sağlığına kavuşan Kadriye Meral, yıllardır çektiği çileyi hiç kimsenin anlayamayacağını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Sağlıklıyken aniden sağlığınızı kaybediyorsunuz ve artık yemek yiyemiyorsunuz, tad alamıyorsunuz. Bir gün değil, bir yıl değil, on yıl değil. Mutlaka arzularınız oluyor. Benim de canımın çektiği çok şeyler oldu seyehatlerimde, hastaneye gidişlerimde insanları ellerinde simitle görünce hep özendim. 23 yıl sonra sağlığıma kavuştum ve ilk işim simit yemek oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!