Safiye Ayla ağır hasta

Güncelleme Tarihi:

Safiye Ayla ağır hasta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Klasik Türk Müziği'nin yaşayan en önemli ses sanatçılarından Safiye Ayla, hastanede yoğun bakıma alındı. Dün saat 16.30 sıralarında ambulansla Amerikan Hastanesi'ne getirilen 84 yaşındaki sanatçı, ilk müdahaleden sonra hemen acil serviste tedaviye alındı. Dahiliye Mütehassısı Dr. Sinto Levi, Ayla'nın, iki hafta önce evinde düştüğünü ve bu kazanın ardından bir daha kendisini toparlayamadığını bildirdi. Ayla'nın durumunun ‘kritik’ olduğunu belirten Dr. Levi, şunları söyledi:

‘‘Hastaneye şuur bozukluğu ve hayati fonksiyonlarında yavaşlama şeklindeki bir tabloyla getirildi. Beslenmesi son zamanlarda yeterli değildi. Şu an yoğun bakım ünitesinde. Solunum normal fakat böbrek fonksiyonları yetersiz. Kandaki üre değeri çok yüksek. Yaşlı insanlarda düşme sonrası bu tür fonksiyon bozuklukları görülebilir. Durumu kritik. Şuuru bulanık. Beyinle ilgili olarak nörologların takibi altında. Tomografiyle beyin fonksiyonlarını saptamaya çalışıyoruz. Geldiğinde kandaki üre değeri yüksek, cildi çok kuruydu. Solunum normal ancak kan gazlarında bir bozukluk var. Böbrek fonsiyonları yetersiz. Kanda toksit birikimi ve buna bağlı metabolik beyin fonksiyon bozukluğu var.’’

Ayla, geçen şubat ayında Vakıf Gureba Hastanesi'nde romatizma ve kalp ağrıları nedeniyle tedavi görmüştü. Sevilen sanatçı, yaz aylarında tekrar sağlığına kavuşmuş, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde de televizyona çıkıp şarkı söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!