Saçlar koyun tüyüyle besleniyor

Güncelleme Tarihi:

Saçlar koyun tüyüyle besleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 00:00

Saçlara uygulanan yeni bir bakım akımı: Brezilya keratini. Jennifer Lopez’in de aralarında olduğu pek çok Hollywood yıldızı son aylarda saçlarına bu tekniği uygulatıyor. Brezilyalıların kıvırcık saçlarını düzleştirmek için buldukları formülle, Avusturya koyununun tüyünden elde edilen keratin saçlara uygulanıyor. Brezilya keratini Amerika ve İngiltere’nin ardından Türkiye’de de ilgi görüyor...

Haberin Devamı

Bu uygulamaya neden Brezilya keratini adı verilmiş?
- Çünkü bu sistem Brezilyalar tarafından bulundu. Onların kıvırcık saçları nemden dolayı föne de dayanıklı değil. Geliştirdikleri bu uygulama sayesinde saçlarına sağlıklı ve uzun süreli düzlük sağlayabiliyorlar.
Avusturya koyununun özelliği ne ki onun tüyü kullanılmış?
- Avusturya koyununun tüy yapısı, insan saç yapısına çok yakın. Hatta insan saçından daha fazla keratine sahip. Bu keratini, yüksek basınç sistemiyle hayvana zarar vermeden tüyünün içinden alıyorlar.
Keratin saça nasıl aktarılıyor?
- Saç özel bir şampuanla yıkanıyor, saç tellerinin gözenekleri açılıyor. Daha sonra saça yükleme yapılıyor. Sonra saç ılık bir fönle kurutuluyor. Saçın ıslaklığı gidince sadece keratin kalıyor. Ardından 230 derecelik titanyum preslerle saç mühürlenip düzleştiriliyor. Organik keratin saçın içine girip burada sertleşiyor. Saça iyice yapışıyor ve saç pırıl pırıl oluyor. Pres yaptığımız için saçtaki dalgalar da düzleşmiş oluyor. Yani aslında bu bir bakım ama yan etki olarak da saçı düzleştiriyor. Saç elektriklenmiyor, kuaföre gitmeye gerek kalmadan fönlü gibi duruyor.
Bu uygulamanın ileri vadede saça herhangi bir zararı var mı?
- Hiçbir zararı yok. Aksine saçın eksik olan keratin ihtiyacını giderdiği için faydası var.
Türkiye’de ne kadar zamandır uygulanıyor?
- Türkiye’de birkaç aydır uygulanıyor. Geçen şubat ayında yurtdışında Brezilya keratini için eğitim aldım. Yerinde eğitimini almak bize yöneltilen bütün soruları cevaplamamızı sağlıyor.
Bu bakımın, kalıcı fönün fiyat aralığı ne?
- Salonlara göre 500-900 lira arasında değişiyor ama yurtdışında daha pahalı. En az iki katı.
Bu bakımın dalgalı saçı düzleştirmesi istenmiyorsa bunun da bir formülü var mı?
- Evet, yoğun kıvırcık saçları düzleştiren, hafif dalgaları açan ve dalgaları bozmayan ama bakımını tam olarak yapan üç değişik losyon var.
Çok talep görüyor musunuz?
- Evet çünkü hem pratik hem de sağlıklı. Hemen her gün birkaç kişi bu uygulama için salonumuza geliyor.
Peki koyunlar tüyleri almak öldürülüyor mu?
- Kesinlikle öyle bir şey yok. Sadece tüylerinden faydalanıyoruz, etinden değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!