Saçını kesseniz de hippi, hippi'dir

Güncelleme Tarihi:

Saçını kesseniz de hippi, hippidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aksanat'ta bugün müzikal filmler arasında özel bir yeri olan ‘‘Hair'' gösterilecek. Milos Forman'ın 1979 yılı yapımı filmini, 12.30 ve 18.30 seanslarında DVD'den (İngilizce orijinal) seyredebilirsiniz.

Son filmi ‘‘Aydaki Adam'' (Man on The Moon) ülkemizde halen gösterilen Milos Forman'ın başarılı kariyeri ülkesi Çekoslovakya'da başladı. ABD'ye göç ettikten sonra 1975'te çektiği ve altı dalda Oscar kazanan son derece etkileyici ‘‘Guguk Kuşu'' (One Flew Over the Cukoo's Nest) ile kendini Hollywood'a kabul ettiren Forman, ne kadar iyi bir yönetmen olduğunu ilk kez 1967'de Broadway'de sahnelenen ünlü ‘‘Hair'' müzikalini sinemaya uyarlayarak bir kez daha gösterdi.

Koreografisini Twyla Tharp'ın yaptığı ‘‘Hair'', ‘‘savaşma seviş'' sözünü şiar edinen barışçı hippilerin veya diğer adıyla çiçek çocuklarının öyküsünü anlatıyor. Bir grup hippi New York'un sokaklarında ve parklarında dans edip şarkı söyleyerek dolaşır ve Vietnam Savaşı'na karşı çıkarken, taşradan kente gelen saf bir gençle (John Savage) tanışır. Vietnam'a gitmek üzere askere yazılmak için kente gelen Savage'in hippiler arasına katıldıktan sonraki dönüşümü ve savaş gerçeği, neşeli ilerleyen filmin hüzünlü sonu, oyuncularının üstün performansları ve Forman'ın usta işi yorumu, ‘‘Hair''i sinema tarihinin ilgi çekici filmleri arasına koymaya yetiyor. Bizde, filmin sevilen parçalarından ‘‘Let the Sunshine in''in çevirisi olan ‘‘Bırak Güneş İçeri Girsin'' adıyla gösterilen ‘‘Hair''de Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden, Dorsey Wright, Don Dacus, Cheryl Barnes, Nicholas Ray, Charlotte Rae, Miles Chaplin ve Michael Jeter rol alıyorlar. Kaçırmayın!

Aksanat, İstiklal Cad. 16, Taksim-Beyoğlu. Tel: (0212) 252 35 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!