Sabancıların kızından 1 milyon liralık dava

Güncelleme Tarihi:

Sabancıların kızından 1 milyon liralık dava
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 07:00

İşinsanı Kaya Sabancı’nın kızı Gizem Sabancı, bir televizyon kanalına çıkarak kendisine hakaret ve iftiralarda bulunduğu iddiasıyla boşanma aşamasındaki eşi Koray Helvacıoğlu ile kanal yetkilileri hakkında savcılığa şikâyetçi oldu ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Gizem Sabancı ile Koray Helvacıoğlu, yayın yasağı bulunan boşanma davaları devam ederken yeniden adliyelik oldu. Koray Helvacıoğlu’nun bir televizyon kanalına çıkarak kendisini hedef aldığını öne süren Gizem Sabancı, boşanma aşamasındaki eşi ile kanal yetkilileri hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’, ‘kişisel verileri koruma kanununa muhalefet’, ‘iftira’ ve ‘hakaret’ suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

TV KANALINA ÇIKTI

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ isimli programa katılan Koray Helvacıoğlu, küçük çocuğunun dadısı Nurdan Y. tarafından eziyet, hakaret ve küfre maruz kaldığını iddia ederek elindeki ev içi kamera görüntülerini kanal yetkililerine vererek yayınlattı. Helvacıoğlu’nun bu açıklamalarının yalan ve iftira olduğunu, küçük çocuğa yapıldığı iddia edilenlerin doğru olmadığını, zaten bu konuda daha önce bir soruşturma yapılıp takipsizlik kararıyla sonuçlandığını babanın kendi kişisel çıkarları uğruna bebeğin mahrem videolarını yayınlattığını dilekçesinde anlatan Gizem Sabancı’nın avukatı Şeyda Yıldırım, “Müvekkilim ile Koray Helvacıoğlu, evlenmeden önce ‘mal ayrılığı sözleşmesi’ imzalamıştır. Sözleşmeye göre her iki taraf, aile mahremiyeti içindeki bilgileri gizli tutacak, üçüncü kişilerle paylaşmayacak, aksi taktirde kusurlu olan eş, diğer eşe karşı tüm malvarlığı ile sorumlu olacaktır. Koray Helvacıoğlu, bilinçli olarak ve suç işleme kastıyla kanal yetkililerine teslim etmiş ve bütününü yayınlatmıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘TELAFİSİ İMKÂNSIZ’

Koray Helvacıoğlu’nun müvekkili ve ailesini rüşvet vererek çocuğa pasaport almakla itham ettiğini dilekçesinde anlatan avukat Şeyda Yıldırım, “Müvekkilim, geçici velayet hakkına sahip bir anne olarak bebeği ile özgürce seyahat etme hakkına sahiptir. Davalılar Koray Helvacıoğlu, program yorumcusu Bilal Özcan ve Beyaz TV, son derecede pervasız ve saldırgan bir tavırla müvekkili kamuoyu huzurunda asılsız ithamlara maruz bırakmış, incitici, aşağılayıcı ve onur kırıcı açıklamalarda bulunmuştur. Müvekkilin ticari itibarı ve kişilik hakları zedelenmiş, telafisi imkânsız zararlara uğramıştır. Bunun engellenmesi bakımından müvekkilin ev içi ve küçük çocuğun mahrem kamera kayıtlarının yayınlanmasının tedbir yoluyla önlenmesini istiyoruz. Ayrıca davalıların 1 milyon lira manevi tazminatı faiziyle birlikte müvekkile ödemesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!