‘Sabaha kadar dans’ artık yok

Güncelleme Tarihi:

‘Sabaha kadar dans’ artık yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, gece eğlencesine sınırlama getirdi. Valilik, Turizm Bakanlığı'nın 04.00'e kadar verdiği çalışma iznini yok sayarak, işletmeleri 02.00'de polis nezaretinde kapattırıyor.

ANKARA Valiliği'nin, eğlence yerlerinin gece 02.00'den itibaren kapanmasına yönelik kararı, önceki gece polisin geceyarısı baskınlarıyla resmen yürürlüğe konuldu.

Polis, 02.00'den sonra faaliyete devam eden işletmeleri tek tek dolaşarak, kararı uygulamaya geçirdi. Bazı eğlence yerleri saat 02.00'deki kapatma kararına uyarken, çok sayıda işyeri ise işletmelerini kapatmamakta direndi. Karara uymayan Süleyman Nazif, Dip ve Club Poem gibi pahalı eğlence yerleri, polisin ikinci ziyaretinde karara uyarak işyerlerini kapatmak zorunda kaldı.

Club Poem'de sahne alan Selami Şahin de valiliğin kapatma kararından nasibini aldı. Gece 01.00'de sahneye çıkan Şahin, 03.00'e doğru karşısında polisleri görünce, şarkısını kesti. Şahin, polisin uyarısının ardından, ‘‘Kurallara saygımız sonsuz’’ diyerek, polisten bir şarkı için daha müsaade etmelerini istedi. Son şarkısını da söyledikten sonra sahneden inen Şahin, ‘‘En azından cuma-cumartesi günleri daha geç bir saate kadar izin vermeleri gerekir’’ dedi.

İŞLETMECİLER KIZGIN

Karara tepki gösteren Club Poem'in sahibi Burak Köksal ise şunları söyledi:

‘‘Bu nasıl bir devlet anlayışı? Turizm Bakanlığı bir belge veriyor ve saat 04.00'e kadar açmamıza izin veriyor. Ancak İçişleri Bakanlığı bu belgeyi hiçe sayarak 02.00'de kapatmamızı istiyor. O zaman Turizm Belgesi'nin ve Turizm Bakanlığı'nın ne anlamı var? İçişleri Bakanı kendini tatmin ediyor.’’

Eğlence yerlerini dolaşarak, işletmecilerle görüşen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de salı günü Ankara Valisi Yahya Gür'ü ziyaret ederek, uygulamanın durdurulmasını isteyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!