Sabah ve ATV 1.1 milyar dolara satışa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sabah ve ATV 1.1 milyar dolara satışa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 00:00

Turgay Ciner ile yürütülen görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandıran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sabah ve atv’nin satış sürecini de başlattı.

İktisadi bütünlük olarak yapılacak olan satışta, muhammen bedel 1.1 milyar dolar olarak belirlendi. TMSF’nin, Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan satış duyurusunda "ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün muhammen bedelinin 1.1 milyar dolar olduğu belirtildi. Bu ihaleye katılmak için önyeterlilik almak isteyen firmaların, 15 Ekim’e kadar belgelerini Satış Komisyonu’na iletmeleri gerekiyor. Son teklifler 6 Kasım’da alınacak, ihale 7 ise Kasım’da saat 11.00’de, İstanbul’da, Uzanlar’dan Fon’a geçen Ahmet Afif Paşa Yalısı’nda yapılacak.

İZMİR DE DAHİL: Satışa çıkarılan 18 markanın yanı sıra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) nezdindeki haklar, markalar, Telekomünikasyon Kurumu (TK) nezdindeki haklar, isim hakları, internet alan adları, yayın ekipman, cihaz ve araçlar, demirbaşlar, ilgili kanun hükümleri uyarınca haczedilen mal, hak ve varlıklarından oluşturulan İzmir Matbaa ve Gazete Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü içerisinde yer alan menkul mallar da ihaleye dahil edilecek.

CİNER’E HEM KANAL HEM PARA: Bu arada yapılan bir diğer açıklamayla da Fon ile Ciner’in sahibi olduğu Park Grubu arasında 29 Ağustos’ta protokol imzalandığı duyuruldu. Buna göre TMSF, Turgay Ciner’in kurduğu Kanal 1 Televizyonu’nu iade edecek. Bunun yanı sıra Radyo Marmara, halen Kanal 1 tarafından kullanılan Sefaköy’deki stüdyolar da Ciner’e geri dönecek. Satış işlemleri tamamlanıncaya kadar atv de bu stüdyoları kullanmaya devam edecek. Ciner’e verilecek gayrimenkuller arasında halen Bugün Gazetesi tarafından kullanılan Merkez Grubu’na ait Esentepe’deki bina da yer alacak. Ayrıca TMSF, sabah ve atv’nin satışından elde edilecek gelirden de Ciner’e bir ödeme yapacak. Ciner’e bugüne kadar yaptığı harcamalar karşılığında ödenecek olan tutar 120 milyon dolar civarında olacak. TMSF’den konuyla ilgiliyapılan açıklamada ise konuyla ilgili fazla detaya girilmeden, şu bilgiler verildi: "Etibank’ın hakim ortağı Dinç Bilgin Grubu’nun Fon’a olan borçlarının tahsiline yönelik olarak yürütülen çalışmalar sonucunda, aralarında atv Televizyonu ve Sabah Gazetesi’nin de yer aldığı varlıkların intikal ettiği Merkez Grubu şirketlerinin yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralanırken, Merkez Yayın Holding’in hisseleri de Fon mülkiyetine intikal etmişti. Bu işlemler nedeniyle Park Grubu tarafından Fon’a karşı adli ve idari yargıda davalar açılmıştı. Ancak anlaşmazlıkların sulh ile çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmeler sonucunda bir protokol imzalandı."

DAVALARDAN VAZGEÇECEK: Bu protokolün içeriği ise şöyle aktarıldı: "Park Grubu, Merkez Grubu varlıklarının satış işlemlerinin Fon tarafından gerçekleştirilmesi, satış bedelinin tahsili, dağıtımı ve Dinç Bilgin Grubu’ndan olan Fon alacaklarına Fon’un dilediği şekil ve tutarda mahsubuna yönelik olarak gerçekleştirilecek bütün işlemleri tamamen ve kayıtsız şartsız kabul edecek. Fon, Merkez Grubu ve Medya Grubu aleyhine açtığı tüm dava, şikayet, takip ve itirazlarından feragat edecek. Buna karşılık Merkez Grubu’nun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Dinç Bilgin Grubu’ndan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez Grubu’nun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubu’ndan aktarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketlerin Park Grubu’na iadesi düzenlendi."

18 marka satışa çıktı

İHALE
kapsamında satılacak ticari markalar şöyle: "ATV Televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç Gazeteleri ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdam Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Persfektifler Dergileri."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!