Sabah durdu öğleden sonra yine devam

Güncelleme Tarihi:

Sabah durdu öğleden sonra yine devam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 01:18

YSK’nın Tunceli Valiliği’nin dağıttığı beyaz eşyayla ilgili kararı üzerine Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında yardımların durdurulması yönünde bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden yetkililer, "Soruşturma sonrasında suç unsuruna rastlanılması halinde eşyaların dağıtımının yasaklanmasına mahkemeler karar verecek" dedi. Soruşturma kararı üzerine kentte beyaz eşya dağıtımı sabah durdu, ancak öğleden sonra yeniden başladı. Tunceli Vali Yardımcısı ve Dağıtım Komisyonu Başkanı Oğuz Alp Çağlar, dağıtıma bayilerden alıncak bazı beyaz eşyada eksiklik bulunduğu gerekçesiyle ara verdiklerini söyledi. Çağlar, "Yardımlar sabah geçici olarak durduruldu. Şu ana kadar YSK ya da başka bir kurumda dağıtımın durdurulması ile ilgili elimize hiçbir karar ulaşmamıştır" dedi.

Bir bayi ise "Bizim elimizde valiliğin istediği yeterli beyaz eşya bulunuyor. Biz valiliğin talimatıyla eşyaları araçlarımızla mahallelere götürüp muhtarlar aracılığıyla dağıtıyorduk. Ancak, sabah bize valilikten, ’Dağıtmayın’ talimatı geldi. Biz de dağıtımı durdurduk" dedi. Saat 15.00 sıralarında ise dağıtım tekrar başladı. Alibaba Mahallesi Muhtarı Sakine Cevher’in elindeki listeye göre ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!