Saakaşvili: Rusya kışkırtıcı hareketlerde bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Saakaşvili: Rusya kışkırtıcı hareketlerde bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 11:58

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, “Rusya'nın ülkesine korku vermek amacıyla kışkırtıcı hareketlerde bulunduğunu” öne sürdü.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Kuzey Kafkasya'daki 58 numaralı karargahında dün başlayan tatbikatlara katılan “SU-25” tipi savaş uçağı ve “Mİ-8” tipi askeri helikopterin, Gürcistan'ın kuzeyindeki Kazbegi ve batısındaki Senaki kentinde hava sahasını ihlal ettiği kaydedildi.

Saakaşvili, güvenlik toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'nın önceki dönemlerde de birçok kez hava sahasını ihlalde bulunduğunu, ancak teknik yetersizlikten dolayı bunları tespit etme imkanları olmadığını ifade etti.
Gürcistan'ın bugün kullandığı en son teknolojiyle ihlalde bulunan Rus uçaklarını tespit ettiğini kaydeden Saakaşvili, “Rusya'nın bu kışkırtıcı hareketlerine karşı çok daha dikkatli ve sakin olacaklarını” kaydetti.

“Rusya bize korku vermek amacıyla kışkırtıcı hareketlerde bulunuyor” diyen Saakaşvili, “kimseden korkmadıklarını, tercih ettikleri yolda ilerlemeye devam edeceklerini” ifade etti.

Saakaşvili, Rusya ile, “Gürcistan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde bağımsızlık temeline dayalı ilişki içinde olmak istediklerini” kaydetti.

Rus hükümetinin, “Başbakan Zurab Nohaydeli'nin 26 Şubat'ta Moskova'ya yapmayı planladığı ziyaretin ertelenmesiyle yanlış adım attığını” kaydeden Saakaşvili, iki ülke arasındaki vize uygulamasının, kolaylaştırılacağı söylemlerine karşın daha da zorlaştırıldığını ifade etti.

Açıklamasında ayrıca AB'nin Gürcistan'a verdiği desteğe işaret eden Saakaşvili, Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki sorunların çözümüne ilişkin hazırlanan barış planına da güçlü destek verildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!