S.A.’nın okula dönmesine itiraz

Güncelleme Tarihi:

S.A.’nın okula dönmesine itiraz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 01:29

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, 31 Mart günü Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi kantininde öğrencilere Kuran dinletilmesiyle ilgili, İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin kararına dikkat çekti.

Hakkında işlem başlatılan öğrenci lideri S. A.’nın okuldan uzaklaştırılmasını durduran kararın ’ilginç’ olduğunu söyledi. İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak da, "Karara itiraz ettik" dedi.

Eğitim camiasını  derinden yaraladı

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme: Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nde meydana gelen bu olay tüm eğitim camiasını derinden yaraladı. Böyle bir olayın köy enstitülerinin kuruluş yıldönümü 17 Nisan’da gazetelerde yer alması, bu enstitülerin kurucusu Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan bir fakültede gerçekleşmesi ayrı bir önem taşıyor. Fakültenin dekanından ayrıntılı bilgi notu istedim. Bu ve benzer olaylar ile öğretmen yetiştiren fakültelerdeki meslektaşlarımızın çok duyarlı olması gerektiğini gösteriyor. Mahkemenin çok kısa sürede inceleyerek öğrenci lehine karar vermesi işin ilginç bir yönü. Öğretmen eğitiminin ilk şartı, cumhuriyetin değerlerine duyarlı öğretmen adayı yetiştirmektir.

Öğrenci hakkında gereğini yaparız

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak: Olayla ilgili fakültemiz aynı gün soruşturma açmış, soruşturma tamamlanana kadar S.A.’yı okuldan uzaklaştırmış. Ancak, idare mahkemesi bu kararı durdurtmuş. Biz idare mahkemesinin kararına itiraz ettik. Şimdi sonucu bekleyeceğiz. İstanbul Üniversitesi demokratik hukuk devletine inanır. Gereği ne ise onu yaparız. Ancak, hiçbir birey, üniversitemiz içinde cumhuriyet mekanizmalarını, Atatürk ilkelerini, demokratik hukuk devletini ve ulusal bütünlüğümüzü zedeleyecek eylemde bulunamaz.

2 günde yürütmeyi durdurma çıktı

Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı: İdareci olarak gerekeni yaptık. 5 Nisan’da S.A.’yı, soruşturma tamamlanana kadar okula almama kararı aldık. 3. İdare Mahkemesi 2 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı aldı, arada hafta sonu olmasına rağmen 10 Nisan’da karar elimize geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!