Rüyalarıma gel, yalnız bırakma oğlum

Güncelleme Tarihi:

Rüyalarıma gel, yalnız bırakma oğlum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 00:00

Helikopterde şehit olan 3 asker ile Van ve Dağlıca Yeşiltaş Karakolu’nda şehit olan 2 askerin cenazeleri dün toprağa verildi. Ankara’daki törene Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı. İstanbul’daki törende ise Cumhurbaşkanı Gül şehidi uğurladı.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ’de inişe geçtiği sırada düşen helikopterde şehit olan askerlerden 3’ü ile Van’da pusuya düşürülerek şehit edilen er ve Hakkari’de el bombasının kazara patlaması sonucu şehit olan 1 er, dün gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit Astsubay Ahmet Çağlar için Ankara Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreninde halasının sözleriyle gözyaşları sel oldu. Cenaze namazı öncesinde şehidin küçük yaştaki kuzenleri Sıla Nur Yıldız, Meltem Yıldız ve Latife Alımcı, Çağlar’ın tabutuna sarılırken, hala Emine Alımcı “Beni niye yalnız bıraktın oğlum? Niye söz dinlemedin oğlum? Rüyalarıma gel oğlum. Beni yalnız bırakma” diye gözyaşı döktü. Görevlilerin tabuttan ayırmak istediği Alımcı, “Biraz daha” diyerek şehidin yanında kalmak istedi. Şehidin cenaze törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar İsmet Yılmaz, İdris Naim Şahin, Ali Babacan katıldı. Dede Kadir Çağlar namazın ardından Erdoğan’a defalarca sarıldı. Cenaze Cebeci Şehitliği’nde defnedildi. Akşam da CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şehidin ailesinin Keçiören’deki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİT ASTSUBAY AHMET ÇAĞLAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

2 bin kişi katıldı

Şehit Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Muhammet Şahin için memleketi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde tören düzenlendi. Siteler Mahallesi Camisi’ndeki törene 2 bine yakın kişi katıldı. Helallik alınmasının ardından şehidin annesi Hüsniye Şahin, mikrofonu eline alıp, “27 yıl önce eşim, ‘Hanım çocuklarımız çok bunu aldıralım’ dedi. Ben karşı çıktım. Çocuğumu yaşatmak istedim, çocuğumun adını Muhammet koydum ama sen şehit oldun” diye konuştu ve gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT MUHAMMET ŞAHİN'E SON VEDA / WEB TV

Serdivan Şehitliği’nde

Şehit Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin’in (25) naaşı ise Sakarya’da askeri kortej eşliğinde Hacı Bayram Camisi’ne taşındı. Şehidin annesi Sevim, kızkardeşi Fazilet Şahin ve nişanlısı Meliha Yiğit, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin kıldırdığı namazın ardından, askeri kortej eşliğinde cenaze aracına taşınan şehidin naaşı, Serdivan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

6 aylık evliydi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi’ndeki Yeşiltaş Karakolu’nda, el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan 21 yaşındaki Er Ali Bozkurt’un cenazesi, memleketi Çanakkale’nin Yenice ilçesinde törenle toprağa verildi. Oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu gören anne Şükriye Bozkurt sinir krizi geçirdi. Şehit Ali Bozkurt’un 6 ay önce evlendiği eşi Hilal Bozkurt da cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çekti.

/images/100/0x0/55ea1a37f018fbb8f86b61fa

Asker selamı

BAŞBAKAN Erdoğan, Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninde şehit Astsubay Ahmet Çağlar’ın ailesine taziyelerini iletti. Cenaze namazında Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu yan yana saf tuttu. Özel, bir süre Kılıçdar-oğlu ile sohbet etti. Saf tutarken yanında duran Kılıçdaroğlu’nun elini sıkan Erdoğan, daha sonra da MHP Lideri Bahçeli’ye uzanarak tokalaştı. Şehit Çağlar uğurlanırken, küçük yaştaki kuzenleri Sıla Nur Yıldız, Meltem Yıldız ve Latife Alımcı, asker selamı verdi.

Haberin Devamı

Karagümrük onunla gurur duyuyor

VAN’ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz köyünde 18 Temmuz’da arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlere teröristlerin ateş açması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş, son yolculuğuna İstanbul’da Cumhurbaşkanı

/images/100/0x0/55ea1a37f018fbb8f86b61fc
Abdullah Gül’ün de katıldığı törenle uğurlandı.

KARAGÜMRÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI / FOTO GALERİ

ASKERE DAVUL ZURNALARLA BÖYLE UĞURLANMIŞTI / WEB TV

ŞEHİT ER ÜMİT AKBAŞ SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

Siirtli Akbaş Ailesi’nin Karagümrük’te bulunan evinin sokağı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin arkadaşları taziyeye gelenlere ay-yıldızlı tişörtler dağıttı. Türk Bayrağı ve Atatürk resimleriyle donatılmış arabalar cenazeye eşlik etti. Baba Murat Akbaş, “Vatan sağ olsun” derken, cenazeye katılanlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Karagümrük seninle gurur duyuyor” diye slogan attı. Ataköy 5’inci Kısım Camisi’ndeki cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba Murat Akbaş ve anne Saliha Akbaş’a başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına taşındı. Top arabasının arkasında aile, onların arkasında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, askeri ve sivil yetkililer ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Şehit Akbaş’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. - Mustafa KÜÇÜK - Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!