Rusya'dan Almanya'ya Esad cevabı

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Almanyaya Esad cevabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 19:22

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesinin Moskova'dan istendiğini doğruladı ancak "Şaka sanmıştık" dedi.

Haberin Devamı

Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Lavrov, teklifin Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'e Haziran ayında Almanya'ya yaptığı ziyaret sırasında Başbakan Angela Merkel tarafından iletildiğini söyledi.

Lavrov, Alman Dışişleri Bakanı ile katıldığı toplantıda "Biz bunun şaka olduğunu düşünmüştük. Hatta şaka ile cevap verip 'Siz Almanlar Esad'ı kabul etmeye ne dersiniz?' diye cevap vermiştik" dedi.

Westerwelle'den bu iddia ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi ancak Alman Dışişleri Bakanı, Suriye'de politik bir çözüm gerektiğini kaydetti. Westerwelle, Rusya ile aynı amaçlara sahip olduklarını fakat farklı yöntemleri benimsediklerini anımsattı.

'YENİDEN GÜNDEME GELMESİ KUŞKULU'

Lavrov, Esad'ın Rusya'ya sığınmasıyla ilgili tekliflerin geçtiğimiz Cumartesi günü Cenevre'de yapılan toplantının hemen öncesinde yeniden gündeme getirilmesine kuşkuyla yaklaştığını kaydetti.

Haberin Devamı

Suriye konusunun görüşüldüğü esnada bazılarının Esad'ı kabul edeceklerine inandığını gördüklerini anlatan Lavrov "Bu nezaketsiz bir girişim ya da gerçekleri yanlış anlamak" dedi.

MERKEL'DEN ÇİN VE RUSYA'YA SİTEM

Merkel ise bugün Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki şiddet olaylarından Esad yönetimini sorumlu tuttu. "Suriye'deki durumu barışçıl yollarla yatıştırmak için uluslarası düzeyde elimizden gelen herşeyi denememiz lazım" diyen Merkel, Rusya ve Çin'in yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak olan "Suriye'nin Dostları" toplantısını boykot etmelerinden üzüntü duyduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!