Rusya’ya 29 yaşında ulaştırma bakanı

Güncelleme Tarihi:

Rusya’ya 29 yaşında ulaştırma bakanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 00:00

Rusya’da başbakanlık koltuğuna geri dönen Dmitriy Medvedev, 29 yaşında bir genci bakan yaptı. Ülke tarihinin en genç bakanı olan isimse, internet teknolojileri uzmanı Nikolay Nikiforov. Medvedev, genç Nikiforov’u Ulaştırma ve İletişim Bakanı olarak atadı.

Haberin Devamı

Rusya’daki siyasi gözlemciler genç yaştaki bakanı örnek göstererek, “Anlaşılan Medvedev hükümeti, Putin’in gençlik kolu olarak çalışacak” esprisini yaptı.
143 milyon insanın yaşadığı ve dünya kara sathının altıda biri yüzölçümüne sahip ülkede ulaştırma ve haberleşmeden sorumlu olacak Nikiforov’un, neden böylesine sorumlu bir göreve getirildiğiyse Rus medyası tarafından dün ortaya çıkartıldı. Bakan Nikiforof hakkında geniş bir makale yayınlayan Kommersant gazetesi, “Nikiforov, Başbakan Dmitriy Medvedev tarafından en büyük özleminin hayata geçirilmesi için işe alındı. Medvedev, Rusya’da bürokrasi ve yolsuzlukların üstesinden gelinebilmesi için insan faktörünü en aza indirgeyen Rusya çapında devasa federal e-devlet internet portalı kurmak istiyor. Nikolay Nikiforov, Moskova’ya davet edilmeden önce Tataristan özerk cumhuriyetinde benzer bir e-devlet projesini başarıyla gerçekleştirmiş, bu sayede son bir yılda Tataristan’da vatandaş-devlet arasındaki bürokratik işlemler %50 oranında azalmıştı” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!