Rusya uçakla ilgili bilgi verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

Rusya uçakla ilgili bilgi verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 19:52

Suriye ile ilgili son üç günde Ankara ve Moskova’dan yapılan açıklamalar öylesine ilginç, öylesine sonucu merakla beklenen senaryolar içeriyor ki, bu açıklamaları üst üste okuyan birinde kafa karışıklığına yol açmaması imkansız.

Haberin Devamı

Filmi çok geriye sarmaya gerek yok. İlk açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, “Türk uçağının Suriye üzerinde parçalanmasıyla ilgili tüm radar belgelerini Ankara’ya ilettik” diyerek, Türkiye’nin “Uçak uluslararası sularda düşürüldü” tezini de yalanlamış oldu.

Rusya’dan önce ABD ve İngiltere de Ankara’ya radar izi raporlarını verdiklerini söylemişlerdi.

Türk Dışişleri yetkilileri ise her üç ülkeden gelen belgelerin kendileri üzerinden Genelkurmay Başkanlığı’na iletildiğini söyledi. Hatta Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi dün İstanbul’da gazetecilere yaptığı bilgilendirme toplantısında, üç ülkeden gelen radar izlerinin Türkiye’nin radar izleriyle benzerlikler içerdiğini özellikle vurguladı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le düzenlediği basın toplantısında adeta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un gözlerinin içene bakarak “Bize verilmiş bir belge yok. Belge paylaşımı yok” demesi, RF-4E tipi keşif uçağının ne şekilde düştüğüne dair bilinmezlere bir yeni halka daha ekledi.

ERDOĞAN: PUTİN'LE GÖRÜŞMEMİZ OLUMLU GEÇTİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!