Rusya’da dini tarikat kabusu

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da dini tarikat kabusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 13:12

Rusya yine korkunç bir cinayet haberiyle çalkalanıyor. Dini tarikatların mantar gibi türemeye devam ettiği ülkede tarikat üyesi kadının bir yaşındaki bebeğini liderlerinin emri üzerine baltayla doğrayarak kurban ettiği ortaya çıktı.

Korkunç kurban verme olayı taşra kasabalarından Nijgorod’ta meydana geldi.

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimlerinin açıklamasına göre, 41 yaşındaki üç çocuk annesi İrina M., “Şeytan Dini” adındaki tarikatın üyesiydi. Yaklaşık 10 gün önce cep telefonuna tarikat liderinden gelen bir SMS'te “Günahlarından arınman için oğlun Pavel’i kurban etmelisin” yazıyordu. “Hayırlı bir iş yapacağım” diyerek, mesajı eşine de gösteren kadının davranışlarını şaka zanneden koca olaya aldırış etmedi.

/images/100/0x0/55eaeae6f018fbb8f89efd2d

Korkunç gerçek önceki gün ortaya çıktı. Tarikat liderinden mesajı alan kadın aynı gece bir yaşındaki bebeği Pavel’i sırt çantasına koyarak şehir dışına çıkardı. Bebeğini bir derenin kenarında başına baltayla darbeler indirerek öldüren İrina, daha sonra da minik oğlunun cesedini suya attı. Tarikat liderinin emrini yerine getiren kadın, eve dönerek hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudu.

İTİRAF ETTİ

Küçük Pavel’in günlerce ortalarda görünmemesi üzerine ilk başta kapı komşuları sorular sormaya başladı. İrina, iş gezisinden dönen eşinin, Pavel'in nerede olduğunu sormasının ardından “Oğlum çalındı” ihbarında bulundu.

Sır perdesi Pavel’in cesedinin nehirde bulunmasıyla kalktı. İrina’nın bebeğini öldürdüğü baltadaki parmak izleri karşılaştırıldı. Sanık olarak ilk ifadesinde bebeğini öldürdüğünü itiraf eden kadın, tarikat liderinden gelen SMS mesajını da göstererek, cinayeti işlerken bir hayır işi yaptığını düşündüğünü polislere söyledi.

Bebek cinayetinin netleşmesi üzerine Nijgorod bölgesinde faaliyet gösteren “Şeytan Dini” tarikat liderinin de tutuklandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!