Rüşvete yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Rüşvete yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 20:49

Haberin Devamı

HOLLANDA’da Türkler için Danışma Kurulu (İOT), Avrupa’daki vatandaşlarımıza tatil döneminde Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Makedonya’dan geçişleri sırasında yaşatılan sıkıntıları net bir şekilde ortaya koyabilmek amacıyla gözlemciler görevlendirileceğini duyurdu.

Karayolu ile Türkiye’ye tatile giden vatandaşlarımızın, rüşvet istemeler başta olmak üzere insanlık dışı davranışlara kadar uzanan olaylara maruz kaldıklarını belirten İOT (Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu) Genel Sekreteri Mustafa Ayrancı, yetkili makamlar neznindeki girişimlerden sonuç alınabilmesi için somut verilere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Tatil döneminde çeşitli meslek gruplarından gözlemcilerin yol güzergahındaki Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Makedonya’da görev yapacaklarını ifade eden Ayrancı, yaşanan olaylara ilişkin hazırlanacak raporun eylül ayında hem bu ülkelerin yetkililerine, hem de Avrupa Komisyonu’na iletileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu’nun (İOT) Genel Sekreteri Mustafa Ayrancı, "Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımızdan şantaj ve baskıyla para alınmasının önlenmesini istiyoruz. Balkan ülkeleri güzergahında geçtiğimiz yıl da insanlık dışı davranışlara kadar uzanan olaylar yaşandı. Bu konudaki şikayetleri bir raporda toplayarak yetkili makamlara ileteceğiz. Vatandaşlarımızın yıllardır bu ülkelerden geçişleri sırasında yaşadığı sıkıntılara artık son verilmeli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!