Rüşvetçi polislerin iddianamesi hazır

Güncelleme Tarihi:

Rüşvetçi polislerin iddianamesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 14:28

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 24'ü polis memuru, 8'i nakliyeci, iş takipçisi, 1'i Karayolları çalışanı toplam 33 kişi hakkında, “birden fazla rüşvet vermek, rüşvet verilmesine aracılık etmek ve rüşvet almak” suçlarından hazırlanan iddianame Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderdi.

Haberin Devamı

İddianamede, Gebze ilçesine bağlı Dilovası beldesinde bir nakliye firmasına ait araçların trafik ekiplerince denetlendiği sırada, firma yetkililerinin devreye girerek, Gebze-Dilovası D-100 Kara yolunda bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.V aracılığı ile söz konusu güzergahta tonaj fazlası yük taşımaları karşılığında trafik görevlilerine rüşvet verildiği duyumları üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeden alınan kararın ardından zanlılar hakkında takip ve inceleme başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, yaklaşık 3 ay süren takip sonucu 8 kişinin, 7 nakliye firmasıyla ilgili 24 polis memuruna birden fazla rüşvet verdiği, A.V'nin ise rüşvete aracılık ettiği, uzun süren takip, kamera görüntüleri, not düşülmüş kağıtlar, şüphelilerin savunmaları doğrultusunda anlaşıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderilen iddianamede sanıkların TCK'nın 252/1, maddesinde düzenlenen “Birden fazla rüşvet vermek, rüşvet verilmesine aracılık etmek ve rüşvet almak” suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Bu arada, Kocaeli Adliyesine çıkarılan 7 polis memuru hakkındaki iddianamenin hazırlanma aşamasında olduğu öğrenildi.

RÜŞVET İDDİASI

Kocaeli Valiliğine yapılan bir ihbar ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce uzun süren takip sonucu 7 Şubat 2007'de Kocaeli merkez, Körfez ilçesi ile Hereke beldesinde başlatılan, daha sonra genişletilen rüşvet operasyonunda 31'i polis memuru, 1'i Karayolları çalışanı, 8'i nakliyeci ve iş takipçisi olmak üzere toplam 40 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 40 kişiden 7 polis memuru Kocaeli Adliyesinde hakim karşısına çıkarılmış, “rüşvet alma, rüşvet verme ve rüşvete aracılık etme” suçlarından tutuklanmıştı. 7 polis memuru daha sonra avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakılmışlardı.

Gebze Adliyesine çıkarılan 33 zanlıdan 8'i Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, 24'ü tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine gönderilmiş, ifadeleri alınan zanlılar serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!