Rüşvet olarak rakı da alan Tekel memurlarına 3'er yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Rüşvet olarak rakı da alan Tekel memurlarına 3er yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 14:17

BURSA’da kaçak sigara bulundurduğu gerekçesiyle ‘Tekel mamulleri satış belgesi’ iptal edilen büfeciden, belgeyi vermek için rüşvet olarak 5 büyük rakı, 10 şişe bira, 5 karton sigara ve 2 bin YTL para istedikleri belirlenen ve suçüstü yakalanan Tekel memurları Yakup Erdoğan ve Hasan Altın, 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’ndeki Önder S.’nin (30) sahibi olduğu büfeye, geçen yıl Ekim ayında baskın düzenleyen polis, raflarda kaçak sigara bulunca işyerinin ‘tekel mamulleri satış belgesi iptal edildi. Belgesinin iptal edilmesinin ardından tekel ürünlerini satamayan büfeye Kasım ayında gelen Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü’nde görevli Yakup Erdoğan (55) ve Hasan Altın (61), iddiaya göre büfe sahibi Önder S’ye, “Sana yeniden satış belgesi ayarlarız. Ancak bize 5 büyük rakı, 10 şişe bira, 5 karton sigara ve 2 bin YTL para vereceksin” dedi. Bu teklifi kabul eden büfe sahibi, rüşveti ancak 3 Kasım’da verebileceğini söyledi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Sanıklarla tarih konusunda anlaşan büfe sahibi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelip, kendisinden rüşvet istendiğini bildirdi. Büfe sahibinin hazırladığı 2 bin YTL’nin seri numaralarını alan polis, randevu günü büfeci ile buluşan Tekel çalışanlarını, paraları alırken suçüstü yakaladı. Otomobilin bagajında ise yine rüşvet için getirilen 5 büyük rakı, 10 şişe bira ve 5 karton sigara ele geçirildi.

Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan ve haklarında ‘rüşvet’ suçundan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanıkların yargılaması sona erdi. Bugün son kez hakim karşısına çıkan 36 yıllık memur Hasan Altın ve 30 yıllık memur Yakup Erdoğan, 4’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 3’er yıl 4’er aya indirirken, karar yargıtayca onanana kadar mağdur olmamaları için tahliyelerine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!