Ruslar olimpiyat meşalesini uzaya çıkartacak

Güncelleme Tarihi:

Ruslar olimpiyat meşalesini uzaya çıkartacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 15:56

2014 Soçi kış olimpiyatlarına 20 milyar dolar harcamayla hazırlıklarına devam eden Rusya, hazırlanan bin meşaleden birinin uzaya çıkartılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Önümüzdeki Kasım ayında Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek Rus kozmonotlar Olek Kotov ile Sergey Ryazanski, beraberinde meşaleyi de uzaya götürecek. Plan dışı uzay yürüyüşüne çıkacak kozmonotlar olimpiyat meşalesini de uzaya çıkardıktan sonra dünyaya geri getirecek.

Meşalenin uzaya götürülmesi planlarıyla ilgili aydınlatıcı bilgi de veren Davidov, “Yanlış anlaşılmasın. Meşale yanar vaziyette istasyona götürülmeyecek. Böyle bir şey çok tehlikeli ve aynı zamanda yasak. Uzayda da alev falan olmayacak. Sadece meşalenin kendisi uzaya çıkartılmış olacak” dedi.

Ev sahibi olduğu 2014 Soçi kış olimpiyatlarını büyük prestij meselesi yapan Rusya, olimpiyat ateşi turuna önümüzdeki 7 Ekim tarihinde başlayacak. Olimpiyatın başlayacağı güne kadar 65 bin kilometre yol kat edecek bin meşale uzaya çıkartılması yanı sıra Baykal Gölü dibine, Everest dağı tepesine ve Kuzey Kutbuna da götürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!