Rus Başbakan Yardımcısı Madonna’ya “kaltak” dedi mi?

Güncelleme Tarihi:

Rus Başbakan Yardımcısı Madonna’ya “kaltak” dedi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 13:45

Rusya’da Pussy Riot punk gurubundan üç genç kız hapiste kaldığı her geçen gün Putin yönetimi başına yeni belalar açılıyor.

Haberin Devamı

Son olarak bu üç kıza Moskova’daki konseri sırasında destek veren Madonna’ya Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin’in “kaltak” çağrışımı yapan ifadeyle seslenmesi büyük tartışmaya dönüştü. 

MADONNA SAHNEDE BÖYLE PROTESTO ETTİ - FOTO GALERİ

 
Madonna’nın konser sırasında Pussy Riot gurubundan gençlere verdiği desteği ilk önce Twitter hesabında yorumlayan Rogozin, “Tüm eski k.......r yaşlandıkça herkese moral dersi vermeye başlar. Üstelik bunu özellikle evinden uzakta yurt dışında yapmayı tercih eder” satırlarını yazmıştı. Başbakan Yardımcısı Rogozin’in “k” harfiyle başlayan Madonna tarifini mesajı okuyan herkes tarafından gerektiği biçimde “kaltak” olarak algılanmıştı. Ancak skandal büyünce bu sefer Facebook üzerinden yeni mesaj çeken Rogozin, “Madonna’ya kaltak dediğini kim çıkardı. “K” harfiyle birçok farklı kelimeler var. Neden hemen laflarım argoya çekildi. Neden böyle bir anlam çıkartıldı. Ben Madonna ismini bile ağzıma almadım” dedi.

 MÜSLÜMANLARDAN PUTİN'E YALANLAMA

Bu arada neredeyse altı aydan beri hapiste tutulan Pussy Riot gurubu hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 Ağustosta söylediği “Bu kızlar kilise değil de Kafkaslarda camiye baskın düzenlemiş olsaydı sonralı acaba ne olurdu. Çevik polis kuvvetleri bile hayatlarını kurtaramazdı” çıkışına Rusya Müslümanlarından itiraz geldi.

Rusya Müslümanlar Birliği Ahlak Komitesi yetkilisi imam Nail Mustafin, Moskovski Komsomolets gazetesine Putin’in sözleriyle ilgili açıklama yaparak, “Üç kız camiye baskın düzenlemiş olsaydı başlarına kötü hiçbir şey gelmezdi. Camiden elbette çıkartıldıktan sonra onlara tanrının yolunda gidin demekle yetinirdik. Örnek olarak çok daha kötü bir vakayı gösterebilirim. Günün birinde Rusya’daki camilerden birisine giren herifin teki affedersiniz  küçük ihtiyacını içerde gördü. Camide bulunalar kızmasına çok kızdı, ama adamın başından tek bir saç teli bile düşmedi. Herifi sadece koltukları altından tutup savcılığa teslim ettik” açıklamasını yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!