Rum liderin iflas gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Rum liderin iflas gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 18:33

Kıbrıs Rum Yönetimi'nin lideri Dimitris Hristofyas, iflas ilanının ardından sendikaların önünde gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

AB dönem Başkanı Kıbrıs Rum Yönetimi'nin komünist lideri Dimitris Hristofyas, televizyonlardan iflas ilanının ardından sokaklara dökülen işçi sendikaları federasyonun önüne çıktı. “Yoldaşlarım” diye söze başlayan Rum lider, “Ben hep sizin iyiliğinizi istedim” dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Alithia gazetesi haberine göre, Rum lider sendika liderlerine, “İflas etmeseydik, daha kötü duruma düşecek olmasaydık, AB’nin normal ve sıradan insanların canını yakacak tedbirlerini kabul etmezdim. Acı bir çöküş ile AB’nin reçetesi arasında seçim yapmak zorunda kaldım” dedi.

Hristofyas, ülkenin batmasından, küresel ekonomik kriz, Euro bölgesi krizi, dünya çapındaki ‘baş hırsızlar’, kapitalizm, bankalar ve Rum Merkez Bankası eski başkanını sorumlu tuttu. Hristofyas ayrıca, Kıbrıs sorununun çözülmemesinden de Türkiye ve KKTC’yi suçladı.

Haberin Devamı

'YALAN SÖYLÜYOR'

Bu arada Rum liderin Yunanistan’daki batık banka şubelerini satın almakla suçladığı Merkez Bankası eski başkanı Athanasios Orfanidis, “Hristofyas yalan söylüyor. Yunanistan’ın borçları traşlanırken, Rum bankaları ellerindeki tahviller nedeniyle 4 milyar Euro zarar ederken, ben mi liderdim? AB liderleri ile borç traşı kararı alırken toplantılara ben mi katıldım? Bu zararın altından Hristofyas’ın imzası vardır” dedi. 

RUM ORDUSUNDA TERFİ YOK

Rum yönetimi ile AB arasında kabul edilen memorandum, Rum ordusundaki terfilerin askıya alınmasına neden oldu. Kamuda maaş kesintileri ve AB’nin maaş artışlarını engelleyen şartları nedeniyle terfilerin durduğu, bu nedenle Rum ordusunda subay, astsubay ve 5 yıllık sözleşmeli paralı askerlerin bir üst kıdeme geçemediği bildirildi.

'TÜRKİYE FIRSAT KOLLUYOR'

Kıbrıs Rum medyası, AB Bakanı Egemen Bağış’ın, “Düşene vurulmaz, yardım eli uzatılır. Rumlar KKTC’ye başvursun, yardım etmeyi düşünürüz” yönündeki açıklamasını “İronik” buldu. Ülkenin en büyük gazetesi Fileleftheros, Türkiye’nin ekonomik kriz nedeniyle fırsat kolladığını ileri sürerek, “Ankara, Kıbrıs sorununda avantaj elde etmeyi planlıyor ve kışkırttırıcı açıklamalarda bulunuyor” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!