Rum basını: Avrupa'dan 3 tokat yedik

Güncelleme Tarihi:

Rum basını: Avrupadan 3 tokat yedik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 15:41

Sürekli "Türkiye’ye atılan tokatlar"dan söz eden Rumların yüzüne son günlerde AB’den çeşitli yerlerinden "gürültülü üç tokat" atıldığı belirtildi. Rum basını, Rumlara "üçlü tokat"ın sahiplerini Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AP Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı Mechtild Rothe ve Fransız Le Monde gazetesi olarak sıraladı.

Haberin Devamı

Rum basınına göre, 4-7 Haziran günlerinde Rumlar güçlü üç tokat yedi. Bu tokatlardan ilki, 4 Haziran’da Fransız Le

/images/100/0x0/55ea3835f018fbb8f8721f7d
Monde gazetesince atıldı. Dünyanın en prestijli gazetelerinden Le Monde gazetesi, Rumları, Annan Planını reddettikleri ve Kıbrıslı Türklerin izolasyonu nedeniyle sert dille eleştirdi.

Cyprus Mail gazetesi, "Le Monde, belki dünyada tezlerimize en çok destek veren gazete idi. Son 40 yılda Rumlar ve Kıbrıs (Rum) hükümetini eleştiren hiç bir şey yazmamıştı" ifadesini kullandı.

İKİNCİ TOKAT

Rum basınına göre aynı gün ikinci bir tokat, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı Mechtild Rothe’den geldi. KKTC’de görüşmelerde bulunan AP heyetinde yer alan Rothe, "Buraya Kıbrıslı Türk toplumu ile dayanışmamızı dile getirmek için geldik. AP’deki sosyalist grup Annan Planı’nı destekliyor" diyerek Rumların yüzüne "iki eli" ile tokat attı.

Haberin Devamı

Rothe’nin 2004 yılının ortasına kadar AP’de Rum Yönetiminin en büyük destekçilerinden biri olduğu, Rum Kesimi’nin AB’ye katılmasında önemli bir rol oynadığı anımsatıldı.

ÜÇÜNCÜ TOKAT

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmek üzere Berlin’e davet edildiğinin açıklandığı 7 Haziran’da Rumların yüzüne üçüncü tokat atıldığına dikkat çekildi.

O tarihe kadar sadece ABD ve İngiltere’nin KKTC’nin statüsünü yükseltmeye çalıştığını belirten Rum basını, bu olayla birlikte, "Almanlar düşmanlarımız listesine dahil edildi" ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, bir sore önce ABD Dıişleri Bakanı Rice ve dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Straw tarafından kabul edimişti. Talat'ı, son Almanya ziyaretiyle de "üçüncü kapıyı açtığı yorumları yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!