Ruhunuzu yıkamak için Türkiye'ye gelin

Güncelleme Tarihi:

Ruhunuzu yıkamak için Türkiyeye gelin
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı Ahmet Tan, başta Hıristiyan alemi olmak üzere dünyadaki tüm insanları, ruhlarını yıkamak üzere ‘Noel Baba Yılı’ ilan edilen 2000 yılında Türkiye'ye davet etti.

Moskova'daki Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan Bakan Tan, fuarın son günü, Rusların dini yayın yapap Rusya Ortodoks Televizyonu'na konuştu. Ortodoksluğun en önemli merkezinin Türkiye olduğunu belirten Tan, ilk insanların ibadetlerini Anadolu'da yaptıklarını hatırlatarak, ‘‘İbadet için Anadolu'da kiliseler inşaa edilmiş. Noel Baba, Demre'de. 2000 yıl önce yapılan ayinlerin aynısı yapmak için Türkiye'ye gelmek gerekiyor. Hıristiyanlar dahil, tüm inananları, ruhlarını yıkamak ve dünyaya yeni bir başlangıç yapmak için 2000 yılında Türkiye'ye davet ediyorum’’ dedi.

Rus televizyoncu, Bakan Tan'a, Fener Patrikhanesi ile Türk Hükümeti arasında gerginlik olduğunu iddia edip bunun nedenini sordu. Bakan Ahmet Tan da, Türkiye'de yönetimlerin hiçbir inançla gerginliğinin olmadığını belirtti. Tan, ‘‘İstanbul'da cami, sinagog ve kilise aynı yerdedir. Sizi, Turizm Bakanı olarak Türkiye'ye davet ediyorum. İbadet yerlerini gezdiğinizde benim bu sözlerimin ne kadar doğru olduğunu siz de göreceksiniz’’ dedi.

Noel Baba standını gezen Bakan Tan, Noel Baba Vakfı Başkanı Muaemmer Karabulut'tan da bilgi aldı. Karabulut'un, TRT'nin, ‘Noel Baba ile Dünya Çocukları Yarışıyor’ adıyla bir eğlence programı düzenlediğini söylemesi üzerine Tan, ‘‘Biliyorum. Kızım Ulya da o programa yarışmacı olarak katılacak’’ dedi.

TRT'nin, Noel Baba Vakfı ile birlikte düzenleyeceği yarışma, dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirilecek. Karabulut, bu yarışmanın final ve gala programının 2000 yılının Aralık ayında Antalya'ya yapılacağını açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!