Ruhun Gıda Pazarı

Güncelleme Tarihi:

Ruhun Gıda Pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

COSAS DEL AMOR ENRIQUE IGLESIAS UNIVERSAL MÜZİK

Bob Dylan'ın güzeller güzeli oğlu Jacob'a ve Jeff Beck'in yetenek kumkuması oğlu Beck'e hiçbir itirazımız yok ama söz konusu olan ‘‘kadife sesli şarkıcı’’ Julio Iglesias'ın oğlu Enrique olunca dünyaya bir Iglesias'ın yettiğini ve arttığını düşünüyor insan... Gerçi oğlan genç ve babasından katbekat yakışıklı, üstelik ünü de almış yürümüş. Şarkılarda da káh romantik káh hareketli iyi bir kıvam tutturmuşlar. Bütün dünyada Latin müziği kasırgası eserken bu İspanyolca albüm de dünya çapında tam 13 milyon kopya satmış ve şarkılar tam 19 ülkede listelerin bir numarasına oturmuş. Kısacası alan razı satan razı, it ürüyor kervan yürüyor. Bu arada baba Iglesias durmadan kendinden çok genç afetlerle takılıyor ve arada yeni yeni çocukları oluyor, ne diyelim hepsine pop starlık kısmet olur inşallah!

NOTHING SAFE-BEST OF THE BOX ALICE IN CHAINS SONY MÜZİK

‘‘Best of’’ albümlerden pek hazzetmiyoruz ama bu albüm gerçekten bambaşka. Çünkü onlar Alice In Chains! Alternatif müziğin en şahsiyetli gruplarından Alice In Chains, -Nirvana ile birlikte- Seattle'ın bağrında yetişen en şahane şeylerden biri. Grup kurulalı tam 12 yıl olmuş, demek ki kalplerimize ve ruhlarımıza kezzap dökmeye başlamalarının üzerinden epey zaman geçmiş. Şimdiye dek birbirinden harika beş albüm yapan grubun ikinci albümü ‘‘Dirt’’ (1992) dinleyenlerin çoğunu hipnotize etmişti. ‘‘Nothing's Safe’’, grubun ‘‘Dirt’’ albümünden 1998 tarihli son single'ları ‘‘Get Born Again’’e uzanan dönemin sıkı bir dökümü gibi. Birbirinden mükemmel 15 şarkının yer aldığı albümün grubu sevenlere güzel bir kıyağı da var, grubun ilk single'ı ‘‘We Die Young’’ı demo haliyle dinleyebilirsiniz.

SALKIM SÖĞÜT

İLKAY AKKAYA-BİROL TOPALOĞLU-ARZU GÖRÜCÜ-ALAADDİN US

BEYOĞLU METROPOL MÜZİK

İstiklal Caddesi'ndeki ve Kadıköy meydandaki kasetçilerde çalan albümler hiç şaşmadan o mevsimin yıldızı olur genellikle. Şimdilerde bu mekánlarda gece gündüz çalınan tek albüm ‘‘Salkım Söğüt’’. Albüme türkü modası pirim yapmadan çok önce türkü çalıp söyleyen insanlar emek harcamış. Kızılırmak Grubu'ndan İlkay Akkaya, ‘‘Arzuhal’’ albümüyle tanıdığımız Arzu Görücü, ‘‘Lazuri Birabape’’ albümüyle adını duyuran Birol Topaloğlu ve Alaaddin Us albümde yer alan sanatçılar. Ama albüme katkıda bulunanlar arasında Efkán Şeşen ve Tayfun Talipoğlu gibi sürpriz isimler da var. Yöre ayrımı yapılmadan kotarılan albümde çok bilinen türküler kadar pek bilinmeyen türküler de yer bulmuş. ‘‘Tulum’’un sesinin en az ‘‘gayda’’ kadar etkileyici olduğunu keşfetmek isteyenlere...

REQUIEM

BRANFORD MARSALIS QUARTET, SONY MÜZİK

Branford Marsalis de babasının biricik oğlu ama o hakikaten çok yetenekli ve saygın bir müzisyen. Zaten babası Ellis Marsalis de öyle biliniyor. Caz dünyasının en velut ailelerinden Marsalis ailesinin müzik icra eden üç oğlundan biri olan saksofoncu Branford Marsalis Türkiyeli dinleyicilerin (hatta cazla ilgilenmeyenlerin bile) aşina olduğu ve caz festivallerine sık sık konuk olan bir isim. Sanatçının son albümü ‘‘Requiem’’ (ağıt demek) adından da anlaşılacağı gibi hüzünlü parçalarla süslenmiş. Zira Marsalis, bu albümü geçen yıl kaybettiği en iyi arkadaşı piyanist Keny Kirkland'in anısına yapmış. Açılış parçası ‘‘Doctone’’ Keny Kirkland'in takma ismi aynı zamanda. ‘‘Doctone’’un bilinmeyen bir yerlerde mutlu bir yüz ifadesiyle bu müziği dinlediğini hayal edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!