Ruhun gıda pazarı

Güncelleme Tarihi:

Ruhun gıda pazarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sogno, Andrea Bocelli

Polygram

Albümleri tüm dünyada milyonlarca satmış İtalyan bir tenor denilince aklınıza hemen Pavarotti mi geliyor? Şimdilerde Pavarotti'den daha genç ve daha yakışıklı ve en az onun kadar yetenekli olduğu söylenen bir tenor müzik dünyasını alt üst ediyor. Üstelik kaderini doldurduğu bir demoyu Pavarotti'ye dinleterek değiştirmiş. Bocelli, Celine Dion ve Sarah Brightman gibi dünyaca ünlü seslerle yaptığı düetlerle tanınıyor. Hazret, elimizdeki dördüncü ve şimdilik son albümünde bu yıl Oscar'a aday gösterilen ‘‘The Prayer’’ parçasına hemşerisi Eros Ramazotti ile düet yapmış. Portekizli ünlü fado şarkıcısı Dulce Puntes ile yaptığı bir düetin de bulunduğu albüm, romantik İtalyan müziğini sevenler için birebir.

18 Tracks, Bruce Springsteen

Sony Müzik

Biliyorsunuz, müzik dünyasında ‘‘boss’’ (patron) diye anılan yegane insan Bruce Springsteen. Amerikan rock'unun büyük patronu, adeta alt sınıftan insanların sözcülüğünü üstlenen keskin şarkı sözleri ve paslı, boğuk vokaliyle tanınıyor. ‘‘18 Tracks’’ yeni bir Springsteen albümü değil, patronun daha önce sadece koleksiyonerlere özel yayınlanan box-set'inden seçme parçalardan oluşuyor. 18 şarkıdan oluşan albümün en büyük özelliği Bruce Springsteen'in daha önceden kaydettiği ama çeşitli nedenlerle hiçbir albümünde yer almayan şarkılardan oluşması. Bizim buralara uğramayacaklar ama patronun eski grubu ‘‘E-Street Band’’ ile albümün tanıtımı için geniş kapsamlı bir dünya turuna çıkacağını da belirtelim.

The Faculty, Soundtrack

Sony Müzik

Şu sıralar ülkemizde de gösterilen gençlik-korku filmi ‘‘Fakülte’’ (Faculty); ‘‘Desperado’’ ve ‘‘Günbatımından Şafağa’’ (From Dusk Till Down) filmleriyle ünlenen Meksikalı yönetmen Robert Rodriguez'in imzasını taşıyor. Filmi beğenen de var beğenmeyen de ama müziklerinin müthiş olduğu konusunda herkes hemfikir. Offspring, Soul Asylum, Garbage, Sheryl Crow, Oasis ve Shawn Mullins gibi babaları biraraya getiren albümün bir başka sürpriziyse Pink Floyd'un ünlü ‘‘The Wall’’ şarkısına getirilen yeni yorum. Ünlü rock müzisyenlerinin bu albüm için oluşturdukları ‘‘Class Of '99’’ adlı grubun seslendirdiği yorumu 68'li abilerimiz pek tutmadı ama biz beğendik. Filmi boşverin, albüme şefkat gösterin.

Türk Alternatif Müzik Toplaması, Aksi İstikamet

Kod Müzik

Popülerlik derecesi neredeyse sıfır olsa da Türkiye'de de alternatif müzikle ciddi ciddi uğraşan gruplar ve şahıslar var. Kod Müzik etiketiyle piyasaya sürülen bu albümde, aralarında ‘‘Gökalp Baykal’’, ‘‘ZeN’’, ‘‘Nekropsi’’, ‘‘Rashit’’, ‘‘No Room’’ ve ‘‘Replikas’’ gibi nispeten daha çok bilinen isimlerin de olduğu 17 farklı imza yer alıyor. Ellerindeki kısıtlı teknik imkanlarla ticari amaç gütmeden müzik yapan sanatçılar; punk, hard-core, elektronik, neo Anadolu rock ve pscyhodelic gibi farklı kulvarlarda boy gösteriyor. İki buçuk yıllık bir çalışma sonucu hazırlananan ‘‘Aksi İstikamet’’, Türk alternatif müziğinin onbeş yılda ne kadar yol aldığını görmek isteyenler için kaçırılmayacak bir albüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!