Ruhsatsız İSKİ binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatsız İSKİ binası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Eyüp İlçe Belediyesi’nden ruhsat alınmadan inşa edilen, iskan izni alınmadan personelin göreve başladığı İSKİ Kağıthane İdare binası ile tamir ve bakım atölyelerini törenle hizmete açtı.

Yapıların ruhsatsız olduğunu, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, kürsüden konuşurken ağzından kaçırdı. Konuşma yapmak üzere kürsüye çağrılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etmeye çalışan Genç, ‘‘Allah hayırlı etsin, mübarek etsin diyorum efendim. Bu arada ruhsat ve iskan konusunda da yardımcı olmaya çalışırım efendim. Sağolun’’ dedi.

Belediye kuruluşlarından İSTON tarafından 2.8 trilyon liraya inşa edilen İSKİ Kağıthane idare binası ve Tamir Bakım Atölyeleri’ni törenle hizmete açan Gürtuna, İstanbul’a Megaköy denilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bandonun seslendirdiği marşlar ve meydanı süsleyen balonlarla tam bir şenlik görünümünde başlayan törende, kurdele kesmeyen Gürtuna’nın meydana gelişinde ve kürsüde konuşması sırasında polis ve belediye koruma görevlileri sıkı güvenlik önlemi aldılar.

Bu arada tören öncesi protokol sıralamasında 'Atanmışlar-Seçilmişler Krizi' ortaya çıktı. ‘‘Atanmışlar öne oturuyor, biz ayakta kalıyoruz’’ diye tepki gösteren Çekmeköy Belediye Başkanı Sıttık Eraslan ile Yenidoğan Belediye Başkanı Mahmut Vanlıoğlu, ‘‘Bizim yerimiz halkın yanıdır’’ diyerek izleyicilerin yanına gittiler. Başkanlar, Şeref Tribünü’ndeki, atamayla göreve gelmiş devlet memurlarına ayrılan koltuklar üzerindeki isimlerin sökülmesinden sonra gelip, oturdular. Gürtuna, yanında yer vermesine karşın tepkisini sürdüren Yenidoğan Belediye Başkanı Mahmut Vanlıoğlu’nu teskin etmekte güçlük çekti.

Gürtuna, tören sonrası İSKİ atölyelerini ve İSKİ tarafından, depremzedeler için hazırlanmış 'Sahra Banyoları'nı gezdi. Erkek ve kadınlar için ayrı olarak hazırlanan banyoları incelemek isteyen Gürtuna bir ara, yanlış yere girmekten çekindi. Aynada saçlarını düzelten Gürtuna, duş kabinlerini inceledikten sonra, görevlilere dönüp, ‘‘Ortaya bir de göbektaşı yapsaydınız. Hamamın keyfi göbektaşında çıkar’’ dedi.

Tören dönüşü Gürtuna ile belediye üst düzey yetkililerinin makam otolarından oluşan uzun konvoyun geçeceği yolu temizlemeye çalışan, belediyeye ait bir süpürücü aracın devrildiği görüldü. Gürtuna geçmeden önce yolun tozunu süpürmeye çalışan araç sürücüsünün, aceleden hız yapması üzerine aracın kontroldan çıktığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!