Ruhbana formül

Güncelleme Tarihi:

Ruhbana formül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin en önemli talepleri arasında yer alan Heybeliada Ruhban Okulu için ilginç bir çözüm bulundu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde açılacak olan Yüksek Dinler Kültür Başkanlığı'nda Türkiye'de bulunan azınlıkların ihtiyaçlarını karşılayacak din adamı yetiştirilecek.

Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi sırasında Başkan Bill Clinton tarafından da gündeme getirilen Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması için formül bulundu.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde açılacak olan Yüksek Dinler Kültür Başkanlığı'nda Türkiye'de bulunan azınlıkların ihtiyaçlarını karşılayacak din adamı yetiştirilecek.

Heybeliada Ruhban Okulu, 10 yıla yakın süredir ABD'yi ziyaret eden Türk başbakanlarının önlerine konulan en önemli talepler arasında yer almıştı. Son gezide de konu gündeme gelmiş ve Clinton, Ecevit'ten bu okulun açılmasını talep etmişti.

Sonuçta Heybeliada Ruhban Okulu'nun bir üniversitenin bölümüne bağlanması fikri gündeme geldi. Nitekim, MHP'nin Pamukkale'de düzenlediği Türk Kurultayı'nda da konu gündeme gelmiş ve sonuç bildirgesine girmişti.

DİYANET VE YÖK OLUMLU

MHP lideri, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli de bir süre önce Başbakan Ecevit ile görüşmesinde ‘‘Türkiye'de çeşitli azınlıklar var. Azınlıklara yönelik din adamı yetiştiren bölümler de Türkiye'de açılmalı’’ önerisinde bulunmuştu.

Ecevit'e Diyanet İşleri Başkanlığı ve YÖK de olumlu görüş bildirdi.

Bu doğrultuda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulacak olan ve 2000-2001 öğretim yılında açılacak olan Yüksek Dinler Kültür Başkanlığı bölümünde, Türkiye'de bulunan azınlıkların ihtiyaçlarını karşılayacak din adamı yetiştirilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!