RTÜK'ten Simpsonlar açıklaması

Güncelleme Tarihi:

RTÜKten Simpsonlar açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 19:53

RTÜK Başkanı Dursun: “Simpsonlara ceza vermiş değiliz. İlgili kuruma müeyyide uygulamamız, RTÜK'ün Tanrı'yı koruma refleksinden kaynaklanan bir şey değil.Küçükleri korumaya yönelik bir müeyyide uygulanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı  Davut Dursun, “The Simpsons” adlı çizgi filme yönelik müeyyidenin çocukları  korumak amacıyla yayıncıya uygulandığını söyledi.

Dursun, RTÜK'ün düzenlediği, senarist ve yapımcı Gani Müjde'nin katıldığı  “Medya ve Mizah” konulu konferans öncesinde yaptığı konuşmada, RTÜK'ün, “The  Simpsons”a yönelik son müeyyidesine ilişkin tartışmalara değindi.

Dursun, çizgi filme ceza vermediklerini belirterek, “İlgili kuruma  müeyyide uygulamamız, RTÜK'ün Tanrı'yı koruma refleksinden kaynaklanan bir şey  değil. Küçükleri korumaya yönelik bir müeyyide uygulanmıştır” dedi.

Konuyla ilgili hazırlanan raporda manevi değerlerden bahsedildiğini ancak  Üst Kurulun, boğaz kesme, parçalara ayrılma, öldürmeye teşvik etme gibi hususlar  nedeniyle çocukların olumsuz etkileneceği varsayımından hareket ettiğini  vurguladı.

Haberin Devamı

“Bizim korumak istediğimiz çocuklardı. Bu çerçevede müeyyide  uygulanmıştır” diyen Dursun, şunları kaydetti:

“RTÜK olarak Simpsonlara ceza vermiş değiliz. Bunu yayınlayan kuruluşa  müeyyide uyguluyoruz. İlgili kuruma müeyyide uygulamamız RTÜK'ün Tanrı'yı koruma  refleksinden kaynaklanan bir şey değil. Küçükleri korumaya yönelik bir müeyyide  uygulanmıştır. Zira söz konusu yayın öldürülme, kan, cinayet öldürmeye teşvikten,  bir mizah çerçevesinde söylenmiş olsa bile, çocukların izleyebileceği bir saatte  çocukların üzerinde olumsuz etkide bulunacağı kaygısından hareket edilmiştir.”
         
“Benim RTÜK'çülerim yanımda”

Gani Müjde de yaklaşık 20 yıldır televizyon sektöründe olduğunu ancak  birkaç uyarı hariç hiçbir programının para cezası almadığını belirterek RTÜK'e  minnettar olduğunu söyledi.

Müjde, programlarını 8 ve 11 yaşlarındaki iki çocuğunu düşünerek, onların  tepkilerini değerlendirerek yaptığını dile getirerek, “Benim RTÜK'çülerim  yanımda” dedi.

Yapımlarında evrensel ölçütleri kullandığını vurgulayan Müjde, çocukların  kan ve şiddetten etkilenmesi nedeniyle RTÜK'ün kanlı görüntülerin buzlanması  uygulamasından da memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Gani Müjde, en rahat merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal döneminde  yapılan siyasi mizaha televizyonlarda daha çok yer verilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!