RTÜK'ten bir istifa daha

Güncelleme Tarihi:

RTÜKten bir istifa daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu'nun hükümete ilettiği tavsiye kararları uyarınca Başbakan Mesut Yılmaz, kendi imzasıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gizli bir yazı göndererek şimdiye kadar yapılmış olan ve yapılacak tüm ihalelerin iptalini istedi. RTÜK Başkanı Orhan Oğuz'un ardından Başkan Yardımcısı Fatih Karaca da dün görevinden istifa etti.

Yılmaz'ın gönderdiği ‘‘gizli’’ damgalı yazı, dün RTÜK'e ulaştı. Yazıda bugüne kadar 21 il ve 13 ilçede yapılmış olan yerel televizyon ihalelerinin iptal edilmesi istendi. RTÜK'ün özel kasasına konulan yazıda ayrıca, 15 Aralık'ta yapılacak olan Ulusal Televizyon Frekans İhalesi'nin de belirsiz bir tarihe ertelenmesi istendi. Başbakan'ın isteklerini bazı hukuki gerekçelere dayandırdığı da öğrenildi.

Karaca, RTÜK'ün dün sabah yaptığı olağanüstü toplantının ardından istifasını verdi ve bundan böyle görevine RTÜK üyesi olarak devam edeceğini açıkladı. Bu gelişmeler üzerine, RTÜK'e en yaşlı üye sıfatını taşıyan Prof. Agâh Çubukçu başkanlık edecek. Çubukçu, başkanlık görevini yeni başkanın seçilmesine kadar sürdürecek.

RTÜK, pazartesi günü Çubukçu'nun başkanlığında toplanarak, Yılmaz'ın gönderdiği yazıyı görüşecek. RTÜK'ün kararını bu toplantıdan sonra vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!