RTÜK'te, ‘Mahalle karısı’ kavgası

Güncelleme Tarihi:

RTÜKte, ‘Mahalle karısı’ kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve televizyonların ‘‘Genel ahlak, toplum huzuru ve Türk aile yapısına’’ uygun yayın yapmasını, ‘‘Türkçenin doğru kullanılmasını’’ denetlemekle görevli kuruluş olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun iki üyesi, kurul toplantısında hakaret dolu sözlerle sert bir şekilde kavga etti. RTÜK'ün bu hafta yapılan toplantısında, Başkan Nuri Kayış'ın televizyonlarda canlı yayınlara katılması gündeme geldi. Üyelerden Kutlu Savaş, Güneş Müftüoğlu ve Bozkurt Zakir Avşar, Kayış'ın, özellikle Açık Radyo'nun kapatılmasını savunurken, yayına çıktığı televizyonları kapatma noktasına getirdiğini savundular. RTÜK'e DSP kontenjanından seçilen Tülay Çetingüleç de, Nuri Kayış'ı eleştirerek, ‘‘Başkanın biraz ağırlığı olur. Bohçacılar gibi televizyon televizyon dolaşamazsın’’ dedi.

RTÜK'e MHP kontenjanından seçilen Zakir Avşar, Başkan Nuri Kayış'ı eleştirirken konuşmasını uzun tutup Tülay Çetingüleç'in isminden de söz edince, Çetingüleç, ‘‘Her konu üzerinde uzun uzun konuşup Kurul'u meşgul ediyorsun, sonra gündemimizdeki konuları görüşemiyoruz. Konuyu dağıtma, ne söylemek istiyorsan onu söyle’’ dedi. Daha önceki toplantılarda da sık sık Çetingüleç'le tartışan Zakir Avşar bunun üzerine, ‘‘Sen sus mahalle karısı’’ diye sert bir şekilde karşılık verdi. Avşar'ın bu sözleri üzerine Tülay Çetingüleç ayağa kalkarak, ‘‘Mahalle çocuğu. Sen bu sözlerle kişiliğini ortaya koydun. Bu sözler senin düzeyini gösterir. Sen seviyesiz bir adamsın. Bu Kurul'a láyık değilsin’’ dedi. Avşar da, ‘‘Ben bu Kurul'a láyığım’’ dedi.

Çetingüleç tartışmadan sonra bir daha RTÜK'e uğramazken, Kurul da toplanamadı. Çetingüleç, kendisinden özür dilemek için mesaj gönderen Zakir Avşar'a, ‘‘Kurul'un önünde özür dilemediği sürede affetmem’’ karşılığı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!