RTÜK, yine ekran karartıyor

Güncelleme Tarihi:

RTÜK, yine ekran karartıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'ye, 14 Aralık 1997 Pazar günü yayımladığı ‘Kaçış’ adlı filmdeki müstehcen sahnelerden dolayı, 24 Mart 1998 Salı günü bir gün süreyle yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK ayrıca, Devlet Bakanı Yücel Seçkiner hakkında gerçekliği ispatlanmamış iddiaları söz hakkı vermeden yayımlamasından dolayı Show TV'nin; telefon şakası yapılan bir programda telefondaki kişinin küfürlü konuşmasını yayımlamasından dolayı Show Radyo'nun; Anayasa'nın genel esaslar kısmında yer alan ilkelere aykırı yayınından dolayı Kent TV'nin; Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve bağımsızlığı ile devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı yayınlarından dolayı da Mardin Show Radyo ve Eko TV'nin uyarılmasına karar verdi.

ÜYE SEÇİMİ Bu arada RTÜK, yeniden üye seçimine hazırlanıyor. RTÜK'ün 9 üyesinden, 12 Mayıs 1998'te görev süresi dolacak üç üyesinin belirlenmesi için 12 Mart 1998'te kura çekilecek. TBMM tarafından geçen yıl üyeliğe seçilen Güneş Müftüoğlu, Emin Başer ve Mehmet Doğan bu yıl yapılacak kura çekimine katılmayacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!