RTÜK, şike iddiaları için Star TV’den savunma istedi

Güncelleme Tarihi:

RTÜK, şike iddiaları için Star TV’den savunma istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 14:19

RTÜK, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik “Samsunspor maçında şike yaptı” ve "Trabzonspor'a da teşvik primi gönderdi" iddialarını yayınlayan “Telegol” programı nedeniyle Star TV’den savunma istedi. Üst Kurul’un savunmayı yetersiz bulması durumunda kanala program durdurma cezası verecek.

RTÜK, çeşitli kanallardaki yayın ihlallerini görüştü. Geçtiğimiz aylarda büyük tartışma yaratan ve Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu’nu karşı karşıya getiren Aziz Yıldırım’a yönelik “Samsunspor maçında şike yaptı” iddialarını yayınlayan “Telegol” programını da görüştü. Üst Kurul, “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimsenin suçlu ilan edilmemesi veya suçluymuş gibi gösterilmemesi, kişileri suç işlemeye yönlendirecek veya korku salacak yayın yapılmaması” maddesine aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle programın yayınlandığı Star TV’den savunma istedi. Üst Kurul’un savunmayı yetersiz bulması durumunda kanala program durdurma cezası verilecek.

RTÜK ayrıca, ATV’de yayınlanan “Hülya Avşar’la Sen Bilirsin” programında, Avşar’ın, “17 aylık bebeğe tecavüze kalkışanlar linç edilmeli” sözlerinin “Yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmaması” maddesine aykırı olduğu kararına vardi. Üst Kurul bu nedenle ATV’yi uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!