RP'den, ezan genelgesi çarkı

Güncelleme Tarihi:

RPden, ezan genelgesi çarkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refah yanlısı Milli Gazete, önceki gün cami genelgesi yayınlayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na sert bir dille karşı çıkarak ‘Ne yapıyorsunuz?' manşetini atarken, RP dün taktik değiştirdi.

RP Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın ezana düzen getiren uygulamasını desteklediklerini, ancak zamanlamasını yanlış bulduklarını söyledi. Kutan ‘‘Diyanet İşleri Başkanlığı iyi niyetle yapmıştır. Yanyana iki hoparlörden okunan ezan hoş manzara oluşturmuyor. Ancak genelgenin böyle bir döneme denk getirilmesi uygun değil. Kritik bir dönemden geçiyoruz'' dedi. Kutan, Başbakan Mesut Yılmaz'ın, ‘‘En fazla Kuran kursunu RP kapattı'' iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlamakta da zorluk çekti. Kutan, ‘‘Sayısını bilmiyorum ama, o dönemde bazı izinsiz kurslar kapatıldı. İçişleri Bakanlığı emretti. Ama bana sorarsanız, bu tip dini eğitime devlet müdahil olmamalıdır. Vatandaşlar kendi aralarında organize olup çocuklarına din eğitimi, Kuran eğitimi verirler'' dedi.

Kutan, şair Arif Nihat Asya'nın 1940'larda CHP iktidarı için yazdığı ‘Zelzele olunca gidecekler' şiirini okuyarak, ANAP'ın da ilk s eçimde gideceğini savundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!