RP, NATO meselesi

Güncelleme Tarihi:

RP, NATO meselesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erbakan, RP'nin kapatılmasının ‘dünyanın ve NATO’nun' meselesi olduğunu söyledi. NATO Sivil İşler Komitesi Başkanı Migone ve üyeleriyle görüşen Erbakan, konuklarına Türkiye'yi şikayet etti.

Necmettin Erbakan RP'nin kapatılmasına ilişkin gerekçeli kararın yayımıyla siyaset yasağının başlamasının ardından, ilk basına açık programını Kuzey Atlantik Asamblesi (NATO) Sivil İşler Komitesi Başkanı Gian Giacomo Migone ve üyeleriyle görüşerek yaptı. Erbakan görüşmede, Türkiye'yi şikayet etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Fazilet Partisi milletvekilleri Abdullah Gül ve Temel Karamollaoğlu da katıldı. Türkiye'nin NATO ile 50 yıldır müttefik olduğunu, bu açıdan görüşmenin önem taşıdığını belirten Erbakan, NATO'nun hürriyetler, insan hakları ve demokrasiyi korumak için kurulurken, üye ülkeler için de bu değerleri savunmasının önemli olduğunu söyledi. Üye ülkelerin tümünde halka dayanan çok kuvvetli bir demokrasinin olması gerektiğini kaydeden Erbakan, RP'nin kapatılmasını, ‘dünyanın ve NATO’nun meselesi' olarak değerlendirdi. Komite Başkanı Migone de, Türkiye'nin eski başbakanı olarak Erbakan'ın görüşlerinin kendileri için her zaman önem taşıdığını bildirdi. Migone, ‘‘RP'nin kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

‘‘Kişilerin hak ve hürriyetleri içinde din, inanç, inanmak ya da inanmamak hürriyetleri vardır. Her kişi belli çerçeveler içinde görüşlerini ifade edebilir. Bu hak ve hürriyet hiçbir şekilde bölünemez. Biz bir başkasının görüşlerine karşı olabiliriz. Ancak onun düşüncelerini ifade etmesini engellersek kendi özgürlüğümüzü de kısıtlamış oluruz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!