Roxy müzik günleri

Güncelleme Tarihi:

Roxy müzik günleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de yeni ve hakiki seslerin ortaya çıkmasını sağlayan bir organizasyon olan Roxy Müzik Günleri'nin bu yıl beşincisi düzenleniyor. Kendi müziğini yapmak isteyenlere destek veren Roxy Müzik Günleri'nde finaller bu yıl 8-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tür sınırlaması olmaksızın, müzik yapan herkese açık olan yarışmanın önceki yıllardaki galipleri arasında Nekropsi, Teoman, Kurban, Cold House ve İstanbul Blues Kumpanyası gibi isimler var.

Grupların kendi eserleri, en az iki parçanın yer aldığı demo kasetini, yaptıkları müziğin tarzını, şarkı sözlerini, grubun adını ve özgeçmişini, telefon ve adreslerini en geç 14 Nisan 2000'e kadar, ‘‘Nevin Öngür, Sıraselviler Cad. Arslanyatağı Sok. No: 7 Taksim-İstanbul'' adresine göndermeleri gerekiyor.

Daha ayrıntılı bilgi için (0212) 249 13 01 ve 249 12 83 numaralı telefonlar aranabilir. Bir de internet adresi var: roxyclubetsuperoline.com

İlk elemelerin yapılacağı jüri toplantıları 17-21 Nisan tarihleri arasında olacak. Finaller 09-17 Mayıs tarihleri arasında, ödül töreniyse 18 Mayıs'ta yapılacak.

5. Roxy Müzik Günleri'nin jüri üyeleri Taner Öngür, Ömer Ahunbay, Cem Erciyes, Dinç Toğrol, Murat Hasarı, Pelin Opçin, Güven Erkin Erkal, Hülya Polat, Bengi Ünsal ve Kaan Yüceil.

Yarışmayı kazananları bekleyen ödüllerse şöyle: En iyi 1, 2 ve 3. gruba, en iyi enstrümaniste ve jürinin ‘‘destekleyelim'' dediği bir gruba (jüri özel ödülü) ödül verilecek. Ödüller de yaklaşık 4000 dolarlık para ve müzik aleti alma desteği, Ada Müzik'ten birinci gelen grubun CD yapımı, Turkport'tan ilk beş gruba (grubun her üyesine) bir yıllık internet erişim paketi, Ada Müzik, Universal ve EMI'dan CD paketlerini içeriyor.

Ada Müzik ayrıca canlı performanslardan bir seçme CD yaparak piyasaya çıkaracak. Ne duruyorsunuz, bir an önce katılın deriz. Belki de hayatınızın fırsatın bu!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!