Roth'a izin çıktı ama ziyaret saati doldu

Güncelleme Tarihi:

Rotha izin çıktı ama ziyaret saati doldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 20:41

Ahmet Şık ve Nedim Şener’i cezaevinde ziyaret etmek isteyen ama gerekli izin çıkmadığı için Silivri’den geri dönmek zorunda kalan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a akşam saatlerinde izin çıktı. Roth, ziyaret saati dolduğu için tekrar Silivri’ye gitmedi.

Haberin Devamı

İznin çıktığına dair cezaevi savcılığından izin faksı geldiği sırada Hilton otelinde Türk gazetecilerle birarada olan Roth’un ilk tepkisi kahkaha atmak oldu. Tatil için Türkiye’ye geldiği öğreniler Roth, yarın Hrant Dink davasını takip etmek üzere Beşiktaş Adliyesi’ne gideceğini söyledi.

MAÇTA ŞİKAYET EDECEK

Ziyaret için gerekli iznin çıkmaması üzerine çok sinirlenen ve durumu Başbakan Erdoğan’a şikayet edeceğini söyleyen Roth, 7 Ekim tarihinde Erdoğan’la direkt görüşme şansı olacağını belirtti. Roth, "O tarihte Türkiye-Almanya futbol maçı olacak. En azından Erdoğan’la aramızdaki bağ futbol hayranlığımızdır" diye konuştu.

ROTH’DAN BDP’YE ÇAĞRI

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, meclisi boykot ederek yemin etmeyen BDP’ye de çağrıda bulundu. Roth, "Kendileri karar vermek zorunda. BDP’den seçilen milletvekilleri parlamentoya girsinler ve görevlerini yapsınlar. Seçilen bağımsız Mersin milletvekili ile çok da iş yapabiliriz. Özellikle nükleer santral karşıtı mücadele vermek istiyoruz. Yakından iş yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Roth toplantının ardından Hrant Dink’in avukatları ve arkadaşlarıyla görüşmek üzere Agos gazetesine gitti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!