Rotahane’nin 66. durağı Erzurum

Güncelleme Tarihi:

Rotahane’nin 66. durağı Erzurum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 07:00

Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin “Türkiye’yi Şehir Şehir Geziyoruz” projesi kapsamında 66’ncı durağı Erzurum oldu. Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eserin büyük beğeni topladığı gezide, katılımcılar Atatürk’ün Erzurum Kongresi sürecinde 52 gün kaldığı Atatük Evi ile Erzurum Kongresi Müzesi (Atatürk Resim Heykel Müzesi ve Galerisi), Yakutiye Medresesi (Türk-İslâm Eserleri ve Etnografya Müzesi), Lala Paşa Camii, Taş Han, Erzurum Kalesi, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yeni Erzurum Müzesi’ni ziyaret etme fırsatı buldu.

81’İNCİ İL ANKARA OLACAK

Rotahane kurucusu Pervin Ersoy, projeye her şehri ünlüsüyle gezerek başladıklarını, Erzurum’da da Nusret Gökçe ile birlikte tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiklerini anlatarak, “Beş yıldır Türkiye’yi şehir şehir geziyoruz. 66’ncı şehre ulaştık. 81’inci ilimiz olan Ankara’da projeyi sonlandıracağız. Ankara’yı iple çekiyoruz. Bu projeyi sizlerin de takip etmesini istiyoruz. Lütfen Rotahane’yi takibe alın” dedi.

Haberin Devamı

Ersoy, Yeni Erzurum Müzesi ziyareti sırasında da müzenin ağustos ayındaki açılışına da katıldığını belirterek “Erzurumlular için büyük bir kazanım bu müze. İlk iki ay içerisinde 30-35 bin kişinin müzeyi ziyaret etmesi beni mutlu etti” diye konuştu. Erzurumlular ziyaretler sırasında Rotahane ekibine büyük ilgi gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!