‘Romeo ile Jüliet’

Güncelleme Tarihi:

‘Romeo ile Jüliet’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şehir Tiyatroları, Başar Sabuncu'nun yorumuyla sahnelenen Shakespeare'in ‘‘Romeo ile Jüliet’’ adlı oyunuyla Tiyatro Festivali'nde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Shakespeare'in ‘‘Romeo ile Juliet’’ adlı oyununu 11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde yönetmen Başar Sabuncu'nun yorumuyla sahneliyor. Başar Sabuncu, bu gece 21.00'de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde prömiyeri yapılacak olan ‘‘Romeo ile Jüliet’’i, tiyatro edebiyatı tarihinin bu en ünlü aşk öyküsünü, romantik bir tragedya üslubunda değil, günümüzün tiyatro diliyle sahneye taşıyor. Yönetmen, ‘‘Toplumsal çürümenin batağında sözüm ona gösteriş ve debdebelerini sürdürmeye çabalayan iki düşman ailenin; yetişkinler dünyasının tekmil pisliğini taşıyan lağım kanallarının ürkütücü karanlığında katıksız bir sevgi yeşerten çocukları’’nın öyküsünü ‘‘yakın tarihe, günümüze göndermelerle, gençlerin kanı üzerine kurulu bir iktidar erkinin sorgulandığı taze bir yorumla sahnelendiği’’ni belirtiyor.

Tomris İncer, Ayşegül Devrim, Doğan Bavli, Candan Sabuncu, Sevtap Çapan, Erhan Abir ve Burak Davutoğlu'nun rol aldığı ‘‘Romeo ile Juliet’’i dilimize Turhan Oflazoğlu çevirdi; oyunun sahne tasarımı Nurullah Tuncer'e, giysi tasarımı Canan Göknil'e, özgün müziği Selim Atakan'a, koreografisi Selçuk Borak'a, ışık tasarımı Murat İşçi'ye ait.

Bu yılki Festivale ‘‘Romeo ile Jüliet’’nin yanı sıra, ‘‘Tiyatro Şarkıları’’ ve ‘‘Misyon - Bir Devrimi Anmak’’ adlı yapımlarla da katılan Şehir Tiyatroları, ‘‘Romeo ile Jüliet’’i ayrıca 21 Mayıs Cuma günü 21.00'de, 22 Mayıs'ta da saat 15.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde oynayacak. Oyun, 1999/2000 yıl tiyatro sezonunda da devam edecek.

Bilet fiyatları: 3 milyon-2 milyon TL, öğrenci 1 milyon TL. Biletler AKM gişeleri ve gösterilerden bir saat öncesine kadar tiyatro salonlarının gişelerinden temin edilebilir.

İ.B.Ş.T. Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Harbiye. Tel: (0212) 246 06 28-29.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!