Romanya'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Romanyadan Türkiyeye seyahat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 15:14

Romanya Dışişleri Bakanlığı, kuş gribi vakaları nedeniyle Türkiye için seyahat uyarısı yayımladı.

Yayımlanan seyahat uyarısında, vatandaşlarının Türkiye'ye gitmemesini isteyen Romanya, Türkiye'ye seyahatlerini engelleyemeyen Romanya vatandaşlarından ise Türk yetkililerin tavsiyelerine uymaları ve gerekli tüm tedbirleri almalarını istedi.
Romanya Sağlık Bakanı Eugen Nicolaescu da özellikle Türkiye'den Romanya'ya gelen uçak, tren ve taşıtlar için sınır ve gümrüklerdeki kontrolün artırılması çağrısında bulundu.
Bu arada Romanya'nın batısındaki Danube deltasında kümes hayvanlarında yeni şüpheli kuş gribi vakalarına rastlandığı bildirildi.
Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Braila bölgesinde bulunan Ciresu ve Dudesti köylerinden alınan ilk örnekler üzerinde yapılan testlerin hayvanlarda H5 tipi kuş gribi virüsü olabileceğini ortaya çıkardığı kaydedildi.
Açıklamada, köylerin karantinaya alınacağı ve tüm kanatlıların itlaf edileceği de belirtildi.
Hayvanlarda kuş gribine rastlandığını bildiren Romanya, şu ana kadar hastalığın insanlara bulaşıp bulaşmadığına ilişkin açıklama yapmadı.
Öte yandan Bulgaristan Tarım Bakanı Nihat Kabil, parlamentoda yaptığı konuşmada, Bulgaristan'da virüse henüz rastlanmadığını, komşuları Romanya ve Türkiye'deki vakalar nedeniyle ülkeleri için yüksek riskin devam ettiğini söyledi.
Makedonya da Türkiye'den gelen yolcuları kontrol edeceğini açıkladı.
Üsküp Havalimanı'nda günde 24 saat sağlık ekibinin hazır bulunacağı, grip belirtileri tespit edilen yolcuların sağlık kontrolünden geçirileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!