Romanların Kralı Florin Cioaba Antalya'da öldü

Güncelleme Tarihi:

Romanların Kralı Florin Cioaba Antalyada öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 13:03

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezıd, hastanelerinde tedavi gören Romanya'daki Romanların kralı Florin Cioaba'nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bayezıd yaptığı açıklamada, 2 gün önce hastanelerine getirilen Roman kralının kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Hastanelerine getirildiğinde hastanın kötü durumda olduğunu anlatan Bayezıd, "Kalbine giden damarlar tıkalı idi, beyin fonksiyonlarında sıkıntı vardı, böbreklerinde kan akımı yoktu. Bu gibi hastalara dünyanın her yerinde suni kalp tedavisi uygulanır. Biz de ailesinin onayını alarak 3 hafta ile 1 ay arasında işlev gören suni kalp cihazı taktık. Beyin fonksiyonlarının durumuna göre daha sonra kalıcı suni kalp takmayı düşünüyorduk" dedi.

Suni kalp takıldıktan sonra böbrekte ve kalpte iyi netice aldıklarını ancak muhtemelen beyin fonksiyonlarının olmamasının kalbini etkilediğini ifade eden Bayezıd, "Gece kalbi durdu. Sabaha kadar destek cihazları ve kalp masajı ile kalbini çalıştırmaya çalıştık. Yüzde 1 ihtimal olsa bile o ihtimal için uğraştık ancak sabah saatlerinde hasta hayatını kaybetti" diye konuştu.

Ailesiyle Antalya'da tatil yapan ve ülkesine döneceği sırada kalp krizi geçiren 59 yaşındaki Florin Cioaba, önce özel bir hastanede tedaviye alınmış, önceki gün de ailesinin isteğiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti.

BAKMADAN GEÇME!