Roma Film Festivali Başkanı: 'Ben O Değilim' favorilerim arasında

Güncelleme Tarihi:

Roma Film Festivali Başkanı: Ben O Değilim favorilerim arasında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 18:42

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Roma Film Festivali’nin yarışma bölümünde yer alan, Tayfun Pirselimoğlu imzalı ‘Ben O Değilim’ filminin dünya prömiyeri önceki gece yapıldı.

Haberin Devamı

Festivalde film büyük övgü ve alkış aldı. Başrollerini Ercan Kesal ve Maryam Zaree’nin paylaştığı film kimlik değiştiren bir adamın hikâyesini anlatıyor. 17 Kasım’da sona erecek festivalde ‘Ben O Değilim’ gerek uluslararası eleştirmenlerden ve gerekse İtalyan film yazarları tarafından favoriler arasında gösterilmekte.

POE BENZETMESİ

Festival Başkanı Marco Mueller de önceki gece Amerikalı yönetmen James Gray başkanlığındaki jüri önüne çıkan filme övgüler yağdırarak “Yarışma bölümüne sokmak için çok uğraştık, son dakikada başardık. Ödüllük bir film” dedi. Mueller şöyle konuştu: “Başka festivallere kaptırmak istemedik. Ben filmdeki anlatım tarzını ünlü şair ve yazar Edgar Allan Poe’ya benzettim. İtalyan yönetmen Michelangelo Antonioni yapıtlarından esintiler de sezdim. Gizemli ve sürprizli final tarzııyla seyircileri büyüleyeceğine inanıyorum. Benim mutlak favorilerim arasında.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!